Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕικόνα-μήνυμα για το ελληνικό MeToo: Μια γροθιά η οικογένεια του θύματος στο...

Εικόνα-μήνυμα για το ελληνικό MeToo: Μια γροθιά η οικογένεια του θύματος στο δικαστήριο

Το κορίτσι που στα 11 έπεσε θύμα του προπονητή ιστιοπλοϊας μαζί με την οικογένειά της μπήκαν στο δικαστήριο με τα χέρια δεμένα – Ξεκίνησε σήμερα η δίκη

Με μία εικόνα-μήνυμα ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, πριν από περίπου 11 έτη.

Το πρωι στο δικαστήριο μπήκε με τα χέρια ενωμένα η οικογένεια του θύματος, της 22χρονης σήμερα κοπέλας, που κατήγγειλε τον προπονητή της για όσα έζησε στα χέρια του.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας, πριν από ένα έτος, λίγο μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού. Σήμερα, ο 39χρονος μετήχθη στα δικαστήρια από τις φυλακές όπου βρίσκεται όλους αυτούς τους μήνες για να δώσει εξηγήσεις σε δικαστές και ενόρκους για όλα όσα κατηγορείται. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη δίκη που ξεκινάει μετά τις έρευνες της Δικαιοσύνης, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις για το ελληνικό #metoo.

Η συνήγορος της 22χρονης σήμερα αθλήτριας αναμένεται να προβεί στην κατάθεση αιτήματος για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Η 22χρονη γυναίκα έφτασε στα δικαστήρια συνοδευόμενη από την οικογένειά της. Στο δικαστήριο βρίσκεται και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, από την προσωπική ιστορία και καταγγελία της οποίας, αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση. Η κυρία Μπεκατώρου προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Με την έναρξη της διαδικασίας στο δικαστήριο βρέθηκε και ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ