Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικά«Προπονητής με κακοποιούσε, επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά» καταγγέλλει η...

«Προπονητής με κακοποιούσε, επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά» καταγγέλλει η πρώην αθλήτρια ενόργανης Σοφία Πήδουλα

«Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο» δηλώνει η Σοφία Πήδουλα – Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση

Μετά τις εξωφρενικές αποκαλύψεις της Μαρίας Παπάκου για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της και τη μαρτυρία της Βασιλικής Τσαβδαρίδου, μία ακόμα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο 8/1 μέσα από την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

Η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Σοφία Πήδουλα μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου για τη δική της άσχημη εμπειρία, τονίζοντας πως το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στον χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο!

«Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, επιτέλους ξανανοίγει ο φάκελος. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, πριν ένα χρόνο, μέσω Facebook καταλήξαμε να είμαστε περίπου 130-150 άτομα. Δεν πρόκειται για 27 ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί. Απλά αυτοί έχουν κάνει επώνυμες καταγγελίες. Το νούμερο των αθλητών που έχουν κακοποιηθεί στο χώρο της ενόργανης είναι τεράστιο» δήλωσε αρχικά η Σοφία Πήδουλα.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε: «Η Ομοσπονδία προκαλεί με τις δηλώσεις της. Λένε ότι ρίχνουμε σκιές στο άθλημα. Εμείς ρίχνουμε φως στο άθλημα, όχι σκιές. Τις σκιές και το σκοτάδι τα ρίχνουν αυτοί που καλύπτουν τους ανθρώπους που επί χρόνια ολόκληρα κακοποιούν παιδιά. Περιμένουμε τι θα κάνει η εισαγγελία αυτή τη στιγμή».

«Έχω υποστεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση, όταν ήμουν εννέα, δέκα, έντεκα ετών από συγκεκριμένο προπονητή, που ακόμα βρίσκεται στον χώρο της γυμναστικής και είναι σε σωματείο της Θεσσαλονίκης. Επί 28 χρόνια κλωτσάει και βρίζει παιδιά. Τον συνάντησα κατά τύχη στη Θεσσαλονίκη και μούδιασα» περιέγραψε η Σοφία Πήδουλα.

«Δεν θυμάμαι να είπα κάτι στους γονείς μου. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, αναπτύσσεται πολύ περίεργη και άρρωστη σχέση ανάμεσα στον αθλητή, που είναι παιδί, και τον προπονητή, που τον έχει ουσιαστικά σαν γονιό. Υπάρχει τεράστια χειραγώγηση. Μόνο ένα παιδί που το έχει ζήσει αυτό, μπορεί να το καταλάβει. Στα προπονητήρια της Θεσσαλονίκης, που ήμουν εγώ, στους δέκα προπονητές οι επτά χτυπούσαν και οι τρεις έβλεπαν» υποστήριξε η πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και συγκλονίζει για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που μαστίζουν το χώρο της γυμναστικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ