Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΘρίλερ στο Λαύριο με αρπαγή και ληστεία γνωστού επιχειρηματία - Πώς αφηγείται...

Θρίλερ στο Λαύριο με αρπαγή και ληστεία γνωστού επιχειρηματία – Πώς αφηγείται ο ίδιος την περιπέτειά του

Το 24χρονο θύμα, διατηρώντας την ψυχραιμία του, ανέλαβε ρόλο διαπραγματευτή και κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτό τον εφιάλτη – Τι αναφέρει στο protothema.gr για τους απαγωγείς του που «του την έστησαν» έξω από το σπίτι του

Θρίλερ στο Λαύριο με την αρπαγή και ληστεία γνωστού επιχειρηματία των νοτίων προαστίων. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, 24χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στον χώρο της ένδυσης, δέχθηκε άγρια μεσάνυχτα επίθεση από την ομάδα των αλλοδαπών που τον άρπαξαν, τον πέταξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και με την απειλή όπλων, του έλεγαν ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και την οικογένεια του αν δεν τους δώσει λύτρα. Το θύμα, διατηρώντας την ψυχραιμία του, ανέλαβε ρόλο διαπραγματευτή, έριξε το ποσό από τις 12.000 στις 7.000 ευρώ και δίνοντας στους ληστές και ένα Rolex κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτό τον εφιάλτη. Ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει του σκηνικό του τρόμου λίγα λεπτά μετά τις 00:30 της Κυριακής.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί με οδηγό τη μαρτυρία του θύματος προσπαθούν να εντοπίσουν το μπλε Renault Megane που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τους περάσουν χειροπέδες.

H αρπαγή και η διαπραγμάτευση

Ξεκινώντας την περιγραφή του άγριου σκηνικού, στο protothema.gr, ο 24χρονος επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης γνωστού brand στο χώρο της ένδυσης, αναφέρει πως θεωρεί βέβαιο ότι οι απαγωγείς του και ληστές τον παρακολουθούσαν ημέρες. Έτσι, όταν στις 12:30 πάρκαρε το γρήγορο Audi έξω από το σπίτι του, πέρασαν στην τελική φάση του σχεδίου τους… «Θεωρώ ότι με παρακολουθούσαν ημέρες πριν και μου την είχαν στημένη. Φαίνεται να ήξεραν πως κινούμαι, που παρκάρω και λεπτομέρειες από την καθημερινότητα μου. Δεν ήταν Έλληνες. Γνώριζαν πολλά. Για τα οχήματα του πατέρα μου, που προφανώς παρακολουθούσαν και γνώριζαν ότι δεν ήταν σπίτι και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Με το που παρκάρω το αυτοκίνητο μου έξω από το σπίτι, δεν είχαν περάσει ούτε δύο λεπτά που είχα σταθμεύσει, βλέπω ένα όχημα να ανεβαίνει τον δρόμο από την αντίθεση κατεύθυνση και να σταματά περίπου δέκα μέτρα πιο πάνω από το δικό μου. Βγαίνω από το αμάξι και αντιλαμβάνομαι ότι κατεβαίνουν και εκείνοι. Ότι κάτι γίνεται. Και πριν προλάβω να μπω στο σπίτι μου, ακούω να μου φωνάζουν «Ασφάλεια». Καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πριν προλάβω να αντιδράσω, με έπιασε ο ένας, μου έβγαλε μαχαίρι και με αρπάζει και ο άλλος και με βάζουν μέσα στο αμάξι όπου υπήρχε και τρίτο άτομο».

Οι ληστές μπήκαν κατευθείαν στο «ψητό». Όπως περιγράφει το θύμα, του ζήτησαν αρχικά 12.000 ευρώ«Αυτοί ήθελαν λεφτά. Μου ζήτησαν αυτό το ποσό όμως τους είπα ότι δεν είχα στο σπίτι και ότι μπορώ να τους δώσω λιγότερα. Διαπραγματευόμουν 15-20 λεπτά. Και στο τέλος τους είπα πάμε να σας δώσω τα λεφτά. Κατάλαβαν ότι το εννοούσα. Ήταν δεδομένο ότι θα τους τα έδινα για να ξεμπερδεύουμε γρήγορα. Αισθάνθηκα φόβο, όμως από τη στιγμή που έγινε και μου συνέβη, προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για να δω τι θέλουν και να βρεθεί η άκρη. Πήγα στο σπίτι μου, τους έδωσα 7.000 ευρώ και ένα Rolex και έφυγαν. Στο σπίτι μου μπήκα μέσα μόνος μου. Αρχικά ήθελαν να έρθουν μαζί όμως ήμουν πολύ πειστικός και τους έδωσα να καταλάβουν ότι θα τα πάρουν τα χρήματα. Τους είπα ότι θα πάω να τα φέρω και θα επιστρέψω. Τους έδωσα να καταλάβουν ότι ήταν δεδομένο ότι θα επιστρέψω και θα τους τα δώσω. Εννοούσα αυτό που τους έλεγα. Περιμένετε εδώ και θα τα πάρετε τα χρήματα. Τους τα έδωσα, τα πήραν και έφυγαν…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ