Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΓυναικοκτονία στη Λακωνία: Την κατηγορούσε ότι τον απατούσε – Τι λέει ο...

Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Την κατηγορούσε ότι τον απατούσε – Τι λέει ο δήμαρχος Ευρώτα

Ακόμη μία γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στη Λακωνία. Η τοπική κοινωνία στον Βλαχιώτη, μια περιοχή 2.500 κατοίκων, είναι σοκαρισμένη και οργισμένη.

Της Εύης Κατσώλη

Ο δράστης, 40 ετών έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την 36χρονη σύζυγό του έπειτα από έντονη λογομαχία που είχαν στο σπίτι τους, όπως ομολόγησε ο ίδιος στους αστυνομικούς τους οποίους ενημέρωσε ο ίδιος για το έγκλημα.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος τόνισε τα εξής:

«Μας έχει συγκλονίσει το περιστατικό και πόσω μάλλον όταν έχει συμβεί στον Δήμο μας. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και από εδώ και πέρα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να κάνει τα πρέποντα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επικοινώνησα με τον Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας στον Βλαχιώτη για να ενημερωθώ για το γεγονός μόλις το πληροφορήθηκα».

Όπως είπε ο δήμαρχος, «το ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά και μένουν κοντά μια 5ετία στην περιοχή μας».

Την κατηγορούσε ότι τον απατούσε

Σύμφωνα με τις έως τώρα μαρτυρίες, ο 40χρονος γυναικοκτόνος, επέστρεψε στο σπίτι του και έπειτα από έντονη λογομαχία που είχε με την άτυχη γυναίκα, την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ομολόγησε το έγκλημά του.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικές Δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την άτυχη γυναίκα.  Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δυο παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας 8 και 10 ετών να κοιμούνται στο υπνοδωμάτιό τους και να μην έχουν αντιληφθεί τα όσα είχαν προηγηθεί, όπως αναφέρει το lakonikostypos.gr.

Το ασθενοφόρο μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας στο  Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της από ασφυξία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο κατ’ ομολογία δολοφόνο και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Σκάλας ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας στη Σπάρτη εντός των επόμενων ωρών.

Το ζευγάρι εργαζόταν αρκετά χρόνια σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα ενώ δεν είχε προηγηθεί ποτέ κάποια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 40χρονος άνδρας, επιστρέφοντας στο σπίτι του το βράδυ της Κυριακής κατηγόρησε την 36χρονη σύζυγο του ότι τον απατάει και πάνω στον τσακωμό την άρπαξε και την στραγγάλισε.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η 15η γυναικοκτονία που καταγράφεται στη χώρα μας από την αρχή του έτους.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ