Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΝεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στον ηλεκτρικό

Έσπασαν τα φρένα βαγονιού εργασίας και άρχισε να τρέχει ανεξέλεγκτο –  Πήδηξε για να σωθεί ο 41χρονος, δύο ακόμη εργάτες τραυματίστηκαν -Σε σοκ οι συνάδελφοι, μιλούν για ένα πολύ εργατικό και αγαπητό παιδί -Αλλαγές στα δρομολόγια 

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού Αττική με έναν 41χρονο εργάτη να χάνει τη ζωή του, όταν συγκρούστηκε ειδική μηχανή λείανσης που επέβαινε με επιβατικό συρμό.

Από τη σύγκρουση, ακόμα δύο εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Βίντεο με τα συντρίμμια από τη σύγκρουση 

Οι εργάτες προκειμένου να σωθούν από τη σφοδρή σύγκρουση, πήδηξαν από το μηχάνημα που επέβαιναν.  Τραγικό αποτέλεσμα ο άτυχος 41χρονος εργάτης να χάσει τη ζωή του. 

Ο 41χρονος ήταν εργοδηγός επί 16 χρονια. Ήταν ανύπαντρος και όπως λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν, του άρεσε η δουλειά του και ήταν τελειομανής.

Οι συνάδελφοι του που μίλησαν στο protothema.gr λένε ότι ήταν «εργατικό παιδί, καλός συνάδερφος, η αδερφή του δουλεύει στον ΗΣΑΠ μαζί μας. Αλίμονο στη μάνα του και στον ανιψιό του που υπεραγαπούσε».

Όπως αναφέρουν, είχε λατρεία με τη θάλασσα και είχε πάρει και μια βάρκα και έκανε σχέδια για το μέλλον.

Μαρτυρία γείτονα και πρώην συνάδελφου του 41χρονου  

«Άκουσα ένα θόρυβο σαν βόμβα, κατέβηκα από το διαμέρισμα κάτω για να δω τι συμβαίνει. Είδα τον έναν από τους τρεις τραυματίες ο οποίος είχε αίματα στο κεφάλι και σοκαρισμένος μου έλεγε ότι το μηχάνημα εργασίας δεν σταματούσε, δεν λειτουργούσαν τα φρένα του και έβαλαν το συρμό μπροστά για να τους σταματήσει. Τον ρώτησα «Είσαι καλά; Είσαι μόνος σου;» Και μου είπε ήταν κι άλλοι δυο μαζί μου αλλά πήδηξαν από το βαγόνι για να σωθούν», λέει στο protothema αυτόπτης μάρτυρας. 

Αλλαγές στα δρομολόγια 

Η κίνηση στη Γραμμή 1 του Μετρό διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από το σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

ΣΤΑΣΥ: Οδύνη για τον χαμό του εργαζόμενου – Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Πηγή:protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ