Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΦασιστική επίθεση – Τάγμα εφόδου επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και στο...

Φασιστική επίθεση – Τάγμα εφόδου επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα σε μέλος του ΣΕΚ στου Ψυρρή

Νέα φασιστική επίθεση καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ σε μέλος του ΣΕΚ το βράδυ της Παρασκευής στου Ψυρρή

Φασιστική επίθεση σε βάρος του Ορέστη Ηλία, φωτογράφου, μέλους του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, πρώην δημοτικού συμβούλου στα Βριλήσσια και ενεργού ακτιβιστή στις δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλει η Κίνηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ ο Ορέστης Ηλίας βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής σε μουσικό στέκι του Ψυρρή, όπου καθόταν επίσης ομάδα ατόμων από την οποία ένας τον πλησίασε κοιτώντας τον από κοντά. Αφού το θύμα αποχώρησε με μία φίλη του από το κατάστημα διαπίστωσε ότι η ίδια ομάδα τον είχε ακολουθήσει.

«Σταμάτησε να κινείται νομίζοντας ότι απλά ήθελαν να προσπεράσουν. Τότε η ομάδα τους περικύκλωσε, τράβηξαν πιο πέρα την φίλη του και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν ενώ φώναζαν υστερικά «Γ@@με το ΣΕΚ, γ@@με τους Συριζαίους, θα σας γ@@σουμε όλους». Λειτούργησαν ως οργανωμένο τάγμα εφόδου. Σταμάτησαν μόνο όταν πλησίασε κόσμος και ο επικεφαλής της ομάδας φώναξε «Τέλος- αποχώριση» ενώ τράβηξαν έναν που συνέχισε να κλωτσά στο σώμα τον Ορέστη Ηλία. Απομακρύνθηκαν, αλλά αντιλήφθηκαν ότι πάλι ερχόντουσαν και τους απέφυγαν μπαίνοντας σε ένα μαγαζί» καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Όπως αναφέρει η Κίνηση το θύμα είχε λιποθυμικές τάσεις και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού όπου του έγιναν εξετάσεις και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και προσθέτει ότι «η δράση του ΣΕΚ είναι γνωστή και καθοριστική στον αντιφασιστικό αγώνα που οδήγησε στην καταδίκη και το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής».

«Η επανεμφάνιση των φασιστών στην Αθήνα ήρθε μετά την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη και την προκλητική κάλυψή της Αστυνομίας του Θεοδωρικάκου στις επιθέσεις των φασιστών κατά της ΚΝΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων φοιτητών στην Σταυρούπολη όπως και κατά της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο. Οι φασίστες αποθρασύνονται από τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ, με την εκτέλεση του Ρομ Νίκου Σαμπάνη με 36 σφαίρες ενώ οι 7 αστυνομικοί που τις έριξαν καλύπτονται πλήρως από τον Θεοδωρικάκο. Αποθρασύνονται και από τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών εκπαιδευτικών και μόλις δύο μέρες πριν κατά εποχικών πυροσβεστών ακρωτηριάζοντας το χέρι ενός με χειροβομβίδα κρότου λάμψης», σχολιάζει η ΚΕΕΡΦΑ και επισημαίνει ότι οι φασιστικές επιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, ενώ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2.30μμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ