Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΙεράπετρα: Την απειλούσε και είχε γίνει η σκιά της – Τα στοιχεία...

Ιεράπετρα: Την απειλούσε και είχε γίνει η σκιά της – Τα στοιχεία που δείχνουν πως ο συζυγοκτόνος είχε προσχεδιάσει τα πάντα

Πρόκειται για το 13 περιστατικό γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στη χώρα μας για το 2021.

Σοκ έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η γυναίκα κατακρεουργήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της με 8 μαχαιριές, με τον δράστη στη συνέχεια να απειλεί να αυτοκτονήσει.

Η κηδεία της 48χρονης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, θα γίνει σήμερα στη Μεσσαρά. Η μητέρα της άτυχης γυναίκας δεν είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της κόρη της, με το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της να της λένε πως πέθανε από παθολογικά αίτια.

Πρόκειται για το 13 περιστατικό γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στη χώρα μας για το 2021.

Όλα πιθανώς να ήταν σχεδιασμένα
«Ο όρος γυναικοκτονία αποτελεί κοινωνιολογικό και εγκληματολογικό όρο και όχι ειδική ποινική διάταξη. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και είναι προς ψήφιση δεν υπάρχει ειδική διάταξη για την γυναικοκτονία, θα μπορούσε να υπάρχει μία μνεία πως η έμφυλη βία θα μπορούσε να αποτελέσει ειδική περίσταση για να μετράται στην ποινή», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Θα εστιάσω στην πρόληψη και θα πω ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε με ένα κοινό στόχο: σεβασμό απέναντι στη γυναίκα, η οποία έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα. Πάντοτε σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία πάνε μαζί, είναι τρίπτυχο. Φοβάσαι να μιλήσεις, να ζητήσεις βοήθεια, να καταγγείλεις, να πεις «όχι, φτάνει». Χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί: η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμαρχοι, το σχολείο», ανέφερε σχετικά η Δέσποινα Σβουρδάκου, Δρ Εγκληματολογίας.

Ο κ. Γλύκας αναφέρθηκε σε μία άλλη υπόθεση γυναικοκτονίας που είχε συγκλονίσει τη χώρα, το έγκλημα της Δάφνης.

«Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Στο έγκλημα της Δάφνης είχε καταγραφεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Μετά από εκείνο το γεγονός είχαμε αυτοτελή γραφεία στην αστυνομία για καταγραφή ενδοοικογενειακής βίας».

Η κ. Σβουρδάκου τόνισε πως στην απόρριψη ο άλλος νιώθει πως χάνει το κτήμα του. Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως όλα ήταν σχεδιασμένα από τον δράστη, καθώς το σκεφτόταν καιρό, την είχε παρακολουθήσει και της έστησε ενέδρα.

Απειλούσε από καιρό να τη σκοτώσει
Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για όσα προηγήθηκαν της νέας γυναικοκτονίας που έγινε στην Ιεράπετρα, καθώς, μετά την παράδοση του 54χρονου δράστη, αποκαλύφθηκε ότι είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, ενώ η άτυχη Νεκταρία είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει!

Μάλιστα την αντίδρασή της στην επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, η 48χρονη γυναίκα την κατέγραφε και στις αναρτήσεις της στο Facebook, όπου είχε γράψει τις τελευταίες ημέρες: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Στο μεταξύ, σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας με το άγριο αυτό φονικό το όποιο σημειώθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Περιστερά.

Μία ξαδέρφη του συζυγοκτόνου μιλώντας στο cretapost αναφέρει πως ο 54χρονος και η 48χρονη είχαν πάρει εδώ και κάποιο καιρό διαζύγιο ωστόσο πρόσφατα ο 54χρονος έμαθε ότι διατηρούσε σχέση με τον επιστήθιο φίλο του.

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε», τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη

Αν δεν ήταν ο γιος του, θα είχε πέσει στο γκρεμό
Η ίδια περιγράφει πως η σχέση του 54χρονου με τα παιδιά του είναι εξαιρετική ενώ ο δράστης φαίνεται να έχει αδυναμία στον μεγαλύτερο γιο του.

«Η σχέση με τα παιδιά του ήταν εξαιρετική. Ειδικά με τον μεγάλο του γιο που του είχε αδυναμία. Τώρα στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για να μην βάλει τέλος στη ζωή του συμμετέχει και ο γιος του. Αν δεν συμμετείχε θεωρώ ότι ήδη θα είχε πέσει στο γκρεμό», επεσήμανε σχετικά ξαδέρφη του 54χρονου.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ιεράπετρας κάνει λόγο για «ένα πρωτοφανές περιστατικό στην κοινωνία του Λασιθίου», όπου «όλοι έχουμε σοκαριστεί»

Eίχε προαναγγείλει τη δολοφονία
Όπως ανέφεραν όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, λένε πως εδώ και καιρό είχε διαφορές με τη 48χρονη και τους είχε πει πως θα τη σκότωνε, χωρίς κανείς να πιστέψει ότι σοβαρολογούσε. Και πράγματι, το έκανε στις 8 το πρωί όταν όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη 48χρονη και την χτύπησε ξανά και ξανά με ένα μαχαίρι, καταφέροντάς της οκτώ πλήγματα που προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό της, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό πριν από λίγο.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος κατέφυγε στην απόκρημνη περιοχή του Περιστερά και απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας στον γκρεμό. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δύναμη της Αστυνομίας και ο διαπραγματευτής που έφτασε στο σημείο επιστράτευσε και τον μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που είναι 25 χρόνων, ο οποίος επικοινώνησε με τον πατέρα του στο κινητό του και προσπάθησε να τον πείσει να παραδοθεί και να μην τα αφήσει ορφανά και από τους δυο γονείς τους.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Την ακινητοποίησε στην πισίνα και άρχισε να τη μαχαιρώνει»
Συγκλονίζει, στο μεταξύ, η περιγραφή της διευθύντριας του ξενοδοχείου στην Ιεράπετρα στο οποίο ο 54χρονος δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του.

Όπως περιγράφει στο protothema.gr η διευθύντρια, «Είχε κλείσει προκειμένου να συζητήσει για συνεργασία την επόμενη σεζόν. Έφυγε από το σπίτι της λίγο μετά τις 7:30 και είπε ότι ο σύζυγός της την παρακολουθούσε. Τη στιγμή που μπήκε μέσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όρμησε πάνω της με ένα μαχαίρι και άρχισε να τον κυνηγάει. Η γυναίκα φώναζε και στο σημείο της πισίνας τελικά κατάφερε την ακινητοποίησε και άρχισε να της καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Σωριάστηκε κάτω και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της αναπνοή. Η μητέρα μου η οποία είδε το σκηνικό πήγε να καλέσει την αστυνομία και τότε ο δράστης φεύγοντας της είπε «είχαμε προηγούμενα». Το πτώμα της άτυχης γυναίκας είναι ακόμα εδώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ