Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕπίθεση με βιτριόλι: Δεν πήγε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη – Συγκλονίζει ο...

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν πήγε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη – Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας

Απούσα είναι σήμερα η κατηγορούμενη από τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Της Άννας Κανδύλη

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το βιτριόλι ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, Κοντοάγγελος Κωνσταντίνος.Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να εξαφανιστεί η σκέψη της αυτοκτονίας από το μυαλό της κοπέλας.«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο.Την υποχρέωναν επί 3 τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένηχωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα.

“Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα βιτριόλι”

Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά…η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δεν θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνη παρέα τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετατραυματική διαταραχή.Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κλπ βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου.Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

“Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει”

Με τη φαρμακευτική αγωγή κατάφερε η Ιωάννα να αντέξει τα χειρουργεία, η οποία νιώθει φόβο. «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω.Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».Όσον αφορά στην καθημερινότητα της Ιωάννας και το πως αντιμετωπίζει την κατάστασή της, ο μάρτυρας είπε πως :«Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχει μια βαριά καταθλιπτική διαταραχή με αγχώδεις εκδηλώσεις και έντονο στρες. Οι μνήμες δεν αφήνουν το συναίσθημα της Ιωάννας να αναπτυχθεί. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

Πηγή:enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ