Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΛηστεία στη Μητροπόλεως: Συνελήφθη ύποπτος με βαρύ οπλισμό

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Συνελήφθη ύποπτος με βαρύ οπλισμό

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε στην λεωφόρο Κατεχάκη και ο συλληφθείς έφερε βαρύ οπλισμό. 

Τη ληστεία φέρεται να είχαν διαπράξει δύο άτομα. Οι δύο ένοπλοι έδρασαν με σχεδόν ακάλυπτα πρόσωπα, φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις μόνο χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Θα πρέπει δε να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο από την επιτόπια έρευνα στα τουλάχιστον τρία υποκαταστήματα τραπεζών να έχουν ήδη προκύψει εγκληματολογικά ευρήματα που, όχι μόνο συνδέουν μεταξύ τους τις τρεις ληστρικές επιδρομές αλλά αποκαλύπτουν στους ερευνητές της αστυνομίας και την ταυτότητα των δραστών. Από φωτογραφίες και βίντεο των καμερών ασφαλείας προκύπτει ότι οι δύο δράστες, παρότι δεν φορούσαν γάντια, άγγιξαν επιφάνειες εντός των υποκαταστημάτων, αφήνοντας δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Είναι τέτοια η αδιαφορία που έχουν επιδείξει για το ενδεχόμενο η ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί στο κατόπι τους που, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», σε μία από τις δύο προηγηθείσες ληστείες του Αυγούστου (Πετράλωνα, Μεταμόρφωση) ο ένας απ’ αυτούς δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στους υπαλλήλους και τους πελάτες ότι «είμαι καταζητούμενος». 

Στην ληστεία, ο ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ και ο δεύτερος με περίστροφο. Πανομοιότυπο οπλισμό είχαν και οι δύο ληστές, που το πρωί της 10ης Αυγούστου είχαν εισβάλει σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Από την ανάλυση των βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας προκύπτει επίσης ότι σε Πετράλωνα, Μεταμόρφωση, όπως και στη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας, ο ένας από τους δράστες είναι αριστερόχειρας. Εμφανίζεται δηλαδή να κρατάει το όπλο στο αριστερό του χέρι, το οποίο είναι καλυμμένο με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ, που μάλιστα δεν είχε φροντίσει να κρύψει. 

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να πρωταγωνιστεί άτομο με επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που πρόσφατα παραβίασε τακτική άδεια από τη φυλακή και έκτοτε αναζητείται ως δραπέτης. Αντίστοιχα, ερευνάται η πιθανότητα ο δεύτερος δράστης να είναι πρώην κρατούμενος με εμπλοκή σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ