Εξιχνιάστηκε δολοφονία 9 χρόνια μετά στα Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη 36χρονος που σκότωσε 70χρονο στο διαμέρισμά του

Οι τρεις ληστές φίμωσαν τους ηλικιωμένους, πήραν χρήματα και άλλα τιμαλφή και τράπηκαν σε φυγή

Την δολοφονία ενός 70χρονου άνδρα και τη ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στα Κάτω Πατήσια πριν από περίπου 9 χρόνια κατάφερε να εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνοντας τον έναν από τους τρεις δράστες.

Το κουβάρι της υπόθεσης κατάφερε να ξετυλίξει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. από το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 13/2/2012 εντός του διαμερίσματος που διέμενε το ζευγάρι στα Κάτω Πατήσια είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν το ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του δράστη είχε εκδοθεί από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα (15/9) στο Καματερό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ