Γαλάτσι: Στον δεξιό μηρό το δάγκωμα του πίτμπουλ στον αστυνομικό, λέει η ΕΛΑΣ

«Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει» αναφέρει νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Για «εν ψυχρώ δολοφονία» μιλούν οι ιδιοκτήτες του ζώου

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό σκύλου από πυρά αστυνομικού, χθες, στο Γαλάτσι. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την πορεία της υγείας του αστυνομικού που πυροβόλησε το πίτμπουλ, την ώρα που οι ιδιοκτήτες του ζώου καταγγέλλουν εν ψυχρώ δολοφονία.

Η Αστυνομία αναφέρει, συγκεκριμένα: 

«Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ φαίνεται να απαντά, σε πρώτη φάση, σε δημοσιεύματα που αμφισβητούν το κατά πόσον όντως υπήρξε δάγκωμα από τον σκύλο ή το πόσο σοβαρό ήταν αυτό.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν  νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Αστυνομικοί πήγαν στο Γαλάτσι για να ελέγξουν την καταγγελία, η οποία έγινε για δύο σκυλιά πίτμπουλ που οι ιδιοκτήτες κρατούσαν στην ταράτσα. Εκεί, δέχθηκαν, έπειτα από επεισόδιο, επίθεση από τα ζώα, με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει θανάσιμα το ένα.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία και τονίζουν πως όχι μόνο το σκυλί δεν επιτέθηκε, αλλά είχε εμφανή διάθεση για παιχνίδι. Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα από την πλευρά της Αστυνομίας, καθώς γίνεται λόγος για αυτοάμυνα.

Τι έγινε στην ταράτσα

Κατά την έρευνα, ξεκίνησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε τον σκύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βάζει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες της συντρόφου του ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της (με το όνομα Οδυσσέας) χωρίς εκείνο να του επιτεθεί.

Τι ανέφερε η πρώτη επίσημη ανακόνωση της Αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό

Τα γεγονότα στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκαν ως εξής: «Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλούν οι ιδιοκτήτες των σκύλων

Τα πράγματα ωστόσο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των σκύλων έγιναν διαφορετικά και θα μπορούσε ο σκύλος να ζει μιας και όπως λένε δεν επιτέθηκε στον αστυνομικό, αντιθέτως διάγκωσε το πατζάκι του κουνώντας την ουρά του.

Συμφωνα με οσα είπε στο protothema.grο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του σκύλου και διαχειριστής της πολυκατοικίας,  «το ολο θεμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ η εν λογω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων απο τον περασμένο Νοέμβριο. «Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λεει ο κ Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με “καρφώσει” στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που εχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ ολους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ειχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε». Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Για το ίδιο περιστατικό έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα, αναφέροντας ότι το ζώο της δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή  απώλεια.

«Πυροβόλησε χωρίς λόγο ο αστυνομικός»

«Όχι, δεν τον δάγκωσε, απ’ ό,τι ενημερώθηκα από τον άντρα μου, ο οποίος ήταν μπροστά στο περιστατικό και ο αστυνομικός δεν είχε καμία δικαιολογία να βγάλει το όπλο να τον σημαδέψει και να τον σκοτώσει. Τον σημάδεψε στην καρδιά και πέθανε ακαριαία»
. Αυτά είναι τα λόγια της Σταυρούλας Ματσούκα συντρόφου του ιδιοκτήτη του σκύλου που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Γαλατσίου, μιλώντας στο protothema.gr.

Σύμφωνα με την κυρία Ματσούκα, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν μια ιδιοκτήτρια ενος διαμερίσματος της πολυκατοικίας θέλησε να βρει τον διαχειριστή ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του σκυλου προκειμένου να του ζητήσει να πάει στην ταράτσα και να δει τον ηλιακό της θερμοσίφωνα.

«Υπήρξε μια διαφωνία, αστικού χαρακτήρα με το ζευγάρι που ζει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας πριν εγκαταλείψει το διαμέρισμα του πριν από περίπου 3 χρόνια. Να σημαιωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια εκείνοι χρωστούν τα κοινόχρηστα. Πάνω σε αυτό λοιπόν υπήρξε μια διαφωνία και αυτοί κάλεσαν την Αστυνομία. Ήρθαν στον χώρο μας δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι οποίοι συνόδευσαν τους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου στην ταράτσα για να δουν τον ηλικιακό τους θερμοσίφωνα. Ο συζυγός μου με την καλή του θέληση και καρδιά ανέβηκε, κράτησε τα σκυλιά καιτα έβαλε μέσα στο σπιτάκι. Η ιδιοκτήτρια του πρώτου ορόφου θέλησε να βγάλει τον σύντροφο μου φωτογραφία παρά την θέληση του κάτι το οποίο είναι παράνομο. Τότε εκείνος άφησε τα σκυλιά και πήγε να της ζητήσει τον λόγο» είπε στο protothema.gr.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ