Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣτο «μικροσκόπιο» η φυτεία-μαμούθ

Στο «μικροσκόπιο» η φυτεία-μαμούθ

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται  η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό  των δραστών της τεράστιας χασισοφυτείας 4.325 δενδρυλλίων , σε δύσβατη δασική  περιοχή των Ροβίων.

Οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήν, είναι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πύργου και τα οποία εστάλησαν προχθές.

Ανάμεσα στα ευρήματα αυτά είναι γενετικό υλικό (DNA) και αποτυπώματα που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το χώρο, ενώ σ’ ένα από τα παρατηρητήρια που είχαν στήσει βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια, αλλά και προσωπικά αντικείμενα των δραστών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, προκύπτει επί του παρόντος παρουσία τουλάχιστον 4 ατόμων στη φυτεία στα  Ρόβια στα όρια Ηλείας – Μεσσηνίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι  πρόκειται για αλλοδαπούς, πιθανόν αλβανικής καταγωγής, που επισκέπτονταν την δασώδη δύσβατη περιοχή στα ορεινά της Ηλείας, από την Αττική σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ανδρίτσαινας να εμπλέκονται στην υπόθεση, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν εντοπιστεί φυτείες  και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή  Ανδριτσαίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ