Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕξαρθρώθηκαν δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με «έδρα» τον Πύργο

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με «έδρα» τον Πύργο

Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών ΑρχώνΣυνελήφθησαν επτά άτομα και αναζητούνται άλλοι πέντεΠερισσότεροι από 80 οι πελάτες των δύο ομάδων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών βρίσκονται στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» επτά συνολικά άτομα (σ.σ. πέντε εκ των οποίων ΡΟΜΑ) συνελήφθησαν χθες και άλλα πέντε αναζητούνται για την εμπλοκή τους, στις δύο ομάδες διακίνησης σκληρών ναρκωτικών ουσιών. Οι δύο σπείρες είχαν διακινήσει τους τελευταίους μήνες πάνω από πέντε κιλά ηρωίνης ενώ το χρηματικό όφελος φαίνεται ότι ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.
Η πρώτη εκ των δύο ομάδων αποτελείτο από τρία άτομα και στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται ήδη οι δύο από τους εμπλεκόμενους ενώ η δεύτερη αριθμεί σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία εννέα άτομα εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί οι πέντε. Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων είναι ηλικίας 35 – 40 ετών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι διακινητές έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ακατοίκητα σπίτια, σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού πλησίον της πόλης του Πύργου, σημείο κοντά στο οποίο και διέμεναν.  
Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των δραστών περίπου 20 γραμμάρια ηρωίνης και εννέα κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η τιμή πώλησης του ενός γραμμαρίου ηρωίνης άγγιζε τα 25 €.
Οι εμπλεκόμενοι είχαν φροντίσει να «κρύψουν» τα έσοδα τους ακόμα και μέσα σε κάλτσες. Τόσο τα ναρκωτικά όσο και το χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές.

Η «προμήθεια» των ναρκωτικών ουσιών γινόταν σύμφωνα από τα έως τώρα στοιχεία από μεγάλη σπείρα διακίνησης από την περιοχή της Αχαΐας και την Αργολίδα. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία ο ένας εκ των προμηθευτών επίσης ΡΟΜΑ είναι από τη περιοχή του Άργους (σ.σ. παλαιός γνώριμος των Αστυνομικών Αρχών) ενώ δύο ακόμα άτομα –τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα- φαίνεται ότι κινούνται στην περιοχή της Αχαΐας. 
 Οι δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σύμφωνα με πληροφορίες είχαν στο «πελατολόγιο» τους περίπου 80 άτομα που συστηματικά προμηθεύονταν ουσίες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις ο τζίρος και των δύο ομάδων ξεπερνά τις 130.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει και στην κατάσχεση πέντε οχημάτων αλλά και μίας μοτοσικλέτας.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ