Μεσσηνία: Απάτη μέσω εφαρμογής – Πήγε να πουλήσει το τρακτέρ και του πήραν 2.000 από το λογαριασμό

Θύμα απάτης μέσω έπεσε ένας Μεσσήνιος που έβαλε σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών το τρακτέρ του για πούλημα.

Ο 43χρονος επιτήδειος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο Κρήτης από αστυνομικούς του Τμήματος Φαιστού, έδειξε ενδιαφέρον για να το αγοράσει και ξεγελώντας το ανυποψίαστο θύμα του, του απέσπασε τον κωδικό ανάληψης μετρητών, κάνοντας χρήση της εν λόγω τραπεζικής υπηρεσίας. Ετσι, αντί να καταθέσει σε ΑΤΜ το ποσό των 2.000 ευρώ που είχαν συνεννοηθεί οι δυο τους να βάλει ως προκαταβολή για την αγορά του τρακτέρ, ο απατεώνας “τράβηξε” από το λογαριασμό του θύματος το ποσό αυτό, χρησιμοποιώντας τον κωδικό μιας χρήσης που καλή τη πίστει τού αποκάλυψε. Αυτό έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο παθών το κατήγγειλε χωρίς χρονοτριβή στην Ασφάλεια Καλαμάτας, που διεξήγαγε την έρευνα και έφτασε γρήγορα στα ίχνη του Ηρακλειώτη απατεώνα.

Οι απάτες μέσω διαφόρων τραπεζικών ηλεκτρονικών εφαρμογών είναι αρκετά διαδεδομένες και παρουσιάζουν έξαρση κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές. Οι απατεώνες παριστάνουν τους αγοραστές βασιζόμενοι στην άγνοια των υποψήφιων θυμάτων για το πώς λειτουργούν αυτές οι τραπεζικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ενώ το θύμα πιστεύει πως πληκτρολογεί το ποσό που υποτίθεται πως θα λάβει από την αγορά, στην πραγματικότητα δίνει εντολή χρέωσης του δικού του λογαριασμού.

Επίσης, ανάληψη μετρητών με αυτή την εφαρμογή μπορεί να κάνει ακόμη και παραλήπτης που δεν είναι πελάτης της τράπεζας, αρκεί να διαθέτει τον κωδικό ανάληψης μετρητών, που για λόγους ασφαλείας η τράπεζα κοινοποιεί μόνο στον αποστολέα των χρημάτων, συνήθως στο κινητό του τηλέφωνο. Οι απατεώνες, όπως και στην περίπτωση του Μεσσήνιου, πείθουν τον παθόντα να τους γνωστοποιήσει τον κωδικό και εισπράττουν απευθείας τα χρήματα που υποτίθεται ότι έπρεπε να καταθέσουν για την αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ