Έγιναν 5 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά και έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες) αλλοδαπών αρχών. Προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προχωρώντας παράλληλα σε 5 συλλήψεις.

Ειδικότερα μετά από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθησαν 4 αλλοδαπές γυναίκες  ηλικίας από 29 έως 35 ετών. Καθώς και ένας 44χρονος Έλληνας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τις κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα. Της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης κατοχής και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 45χρονο Έλληνα, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας. Αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων. Προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2021 έως και προχθές (19.4.2021). Τα παραπάνω άτομα, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση. Η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης. Σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία κλεμμένων ή αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικών ή μη εγγράφων, τρίτων προσώπων, ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, κατά την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -91,1- γραμμαρίων,

* ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -29,2- γραμμαρίων,

* -1- κυνηγετικό όπλο, μετά φυσιγγίου, το οποίο ήταν κλεμμένο,

* -139- δελτία ταυτότητας αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων τα -117- ήταν κλεμμένα και τα -22- αμφιβόλου γνησιότητας,

* -94- διαβατήρια αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων τα -83- ήταν κλεμμένα και τα -11- αμφιβόλου γνησιότητας,

* -9- δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδος, τα οποία ήταν είτε πλαστά είτε υπό κατάρτιση (ημιτελή),

* -1- άδεια ικανότητας οδηγήσεως Ελληνικών Αρχών,

* -1- έγγραφο αρχών Ουγγαρίας,

* -4- ζυγαριές ακριβείας,

* -11- κινητά τηλέφωνα και

* το χρηματικό ποσό των -2.610- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης. Η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή. Κι η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις, που οδήγησαν στην εξάρθρωση και στις συλλήψεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Πύλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr