Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΜεσσηνία: Σύλληψη πενταμελούς συμμορίας με τρεις ανήλικους Ρομά

Μεσσηνία: Σύλληψη πενταμελούς συμμορίας με τρεις ανήλικους Ρομά

Πενταμελής συμμορία με τρεις ανήλικους Ρομά στη σύνθεσή της δρούσε στην περιοχή γύρω από τον καταυλισμό “Παναγάκια” στο Ασπρόχωμα και διέπραττε κλοπές σε επιχειρήσεις.

Η συμμορία φέρεται να έδρασε από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι τη Δευτέρα. Οπότε οι δύο από τους ανήλικους, ένας 14χρονος και ένας 16χρονος, δεν υπάκουσαν σε αστυνομικούς που σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, και τους κυνήγησαν πεζή. Ξημερώματα της Δευτέρας είχαν διαπράξει την τελευταία και… μοιραία κλοπή στο Ασπρόχωμα, αδειάζοντας τα ράφια επιχείρησης τροφίμων. Τα κλεμμένα τρόφιμα μάλιστα τα είχαν ακόμα στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν για να διαφύγουν. 

Οι τρεις συνεργοί τους, ένας ακόμα 16χρονος, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος. Προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από τις μαρτυρίες του 14χρονου και του 16χρονου. Που δεν πρόλαβαν να πάνε μακριά με τα πόδια και συνελήφθησαν. Η ίδια τύχη περίμενε και τους άλλους τρεις. Τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ στον καταυλισμό “Παναγάκια” στις όχθες του ποταμού Αρι. Όπου μένουν και οι 5 της συμμορίας, μέλη της οποίας έχουν αναμειχθεί ξανά σε κλοπές.   

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 7 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Με τη σύλληψη των δύο ανηλίκων και λίγο αργότερα των άλλων τριών της συμμορίας. Προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους σε συνολικά 6 κλοπές και μία απόπειρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ασφάλεια διέθετε επίσης βιντεοληπτικό υλικό και υπήρχαν και περιγραφές πέρα από τις μαρτυρίες. Σε βάρος των 5 σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής. Ενώ ο 14χρονος, ο ένας 16χρονος και ο 18χρονος είναι από τους… αόρατους τσιγγάνους που δεν έχει δηλωθεί η γέννησή τους στο Ληξιαρχείο. Επιπλέον, κατηγορείται η 28χρονη μητέρα του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η συμμορία έκλεβε χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και καλώδια χαλκού από επιχειρήσεις γύρω από τον καταυλισμό “Παναγάκια”. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4.500 ευρώ, ενώ μέρος από αυτά βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου, οπότε ξημερώματα πήδηξαν περίφραξη επιχείρησης εξαγωγής αγροτικών προϊόντων και έκλεψαν χάλκινα καλώδια αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Ακολούθησε στις 11 του ίδιου μήνα μία απόπειρα κλοπής σε επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων πάνω στο δρόμο Ασπροχώματος – Μεσσήνης, όπου προσπάθησαν να σπάσουν ένα τζάμι για να μπουν. Κι αφού έφυγαν άπραγοι, επιστρέφοντας προς τον καταυλισμό έκλεψαν ένα ράδιο-cd από παρκαρισμένο κοντά στην επιχείρηση αυτοκίνητο.

Η επόμενη κλοπή φέρεται να έγινε στις 10 Μαρτίου πάλι ξημερώματα, σε επιχείρηση ΚΤΕΟ. Εκεί, είχαν σπάσει την εξωτερική γυάλινη πόρτα και είχαν μπει μέσα. Εκλεψαν 1.200 ευρώ, ηχόμετρα, έναν φορητό υπολογιστή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό της επιχείρησης. Στις 27 προς 28 Μαρτίου “χτύπησαν” επιχείρηση εμπορίας τροφίμων και έκλεψαν κατεψυγμένα προϊόντα αξίας 281 ευρώ και στις 10 Απριλίου από κεραμοποιία έκλεψαν σιδερένιο βαρέλι και δύο σιδερένιους σωλήνες. Η τελευταία κλοπή έγινε ξημερώματα Δευτέρας από επιχείρηση τροφίμων, ενώ ακολούθησαν οι συλλήψεις των 5 της συμμορίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ