Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠοινική δίωξη στον 58χρονο για το γνωστό ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας

Ποινική δίωξη στον 58χρονο για το γνωστό ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου για το ριφιφί σε τράπεζα του Ψυχικού

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον 58χρονο που συνελήφθη για παραβίαση των τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα του Ψυχικού τον περασμένο Νοέμβριο.

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 58χρονος που κατηγορείται για παραβίαση των τεσσάρων θυρίδων από τράπεζα του Ψυχικού τον περασμένο Νοέμβριο. Οι επίμαχες θυρίδες ανήκαν σε τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οποίων κλάπηκαν μετρητά που συνολικά υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ αλλά και μεγάλης αξίας κοσμήματα και χρυσές λίρες. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε Τακτικό Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος.

Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.
 
Πιο συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας και έτσι έφτασαν στην ταυτοποίησή του.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι, στο κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
  • 680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,  

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

πηγή: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ