Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠάτρα: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πάρκινγκ της Αστυνομίας

Πάτρα: Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πάρκινγκ της Αστυνομίας

Τι αναφέρουν στο κείμενό τους

Ο αναρχικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας ανέλαβε, με κείμενό του που ανήρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση στο πάρκινγκ της Αστυνομίας, στην οδό Αμερικής στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το κείμενο:

Στα πλαίσια της απεργίας πείνας από 8/1 του Δ.Κουφοντίνα, στη μνήμη του Λ.Φούντα και της γενικότερης συγκυρίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Μαρτίου, ομάδα συντρόφων/ισσων επιτεθήκαμε με μολότοφ και γκαζάκια συντονισμένα από δύο σημεία, Σε ένα απο τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Πάτρας, στο υπαίθριο πάρκινγκ της αστυνομίας στην οδό Αμερικής! Εκεί σταθμεύουν δεκάδες οχήματά τους,όλων των ειδών.

<<Το κράτος τρομοκρατεί,λασπολογεί,κοροϊδεύει,αποχαυνώνει,υποκρίνεται.Η παντοδυναμία του είναι πια μύθος.Η οργή μας,μας δυναμώνει,η αλλοτριωσή του δεν μας αγγίζει,τις βιτρίνες της εξουσίας τις σπάμε με πέτρες,τις αλυσίδες της υποταγής τις λιώνουμε με την εξεγερτική φλόγα που καίει μέσα σε κάθε καρδιά καταπιεσμένου.

Τα μάτια μας είναι ανοιχτά,τα αυτιά μας συλλαμβάνουν κάθε ήχο.Η σκέψη μας είναι κρυστάλλινη,η λύσσα μας αδιανόητη.Η επιλογή μας μία.:Βίαιο ανεξέλεγκτο,συνεχή αγώνα για την καταστροφή κράτους και εξουσίας.Είμαστε οργισμένοι,είμαστε εξεγερμένοι,ΕΙΜΑΣΤΕ οι χειρότεροι εφιάλτες σας.>>

Το κείμενο το έγραψε και το μοίρασε ο Λάμπρος Φούντας με συντρόφους μετά την σύλληψή του,στο Πολυτεχνείο το 1995.

Στα πλαίσια της απεργίας πείνας από 8/1 του Δ.Κουφοντίνα, στη μνήμη του Λ.Φούντα και της γενικότερης συγκυρίας, τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Μαρτίου, ομάδα συντρόφων/ισσων επιτεθήκαμε με μολότοφ και γκαζάκια συντονισμένα από δύο σημεία. Σε ένα απο τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Πάτρας,στο υπαίθριο πάρκινγκ της αστυνομίας στην οδό Αμερικής! Εκεί σταθμεύουν δεκάδες οχήματά τους, όλων των ειδών. Τη στιγμή της επίθεσης απο τη μια ομάδα, περιπολικό που παραμόνευε μέσα στο χώρο για αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης λόγω και της συγκυρίας προσπάθησε να παρέμβει. Δέχτηκε την επίθεση από την δεύτερη ομάδα. Το αποτέλεσμα της συντονισμένης επίθεσης ήταν να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές σε 8 οχήματα. Το περιπολικό φοβισμένο,μέσα στο χώρο του, να κοιτά ανήμπορο τις φλόγες.

Την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, τα κράτη έχουν επιλέξει σαν μέθοδο τα περιβόητα lockdown. Που για εμάς δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ευκαιρία για την περαιτέρω ένταση της καταστολής και του επαναπροσδιορισμού της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Εν μέσω έντονης πολιτικής και οικονομικής κρίσης, που εμφανίζεται με την υγειονομική απειλή. Η εξουσία επιχειρή να εφεύρει και να επιβάλλει νέες τεχνικές πειθάρχησης, ελέγχου και φόβου.

Στοχεύει στην ποινικοποίηση της ζωής έξω από το κράτος και το νόμο. Ενώ κάνει τα πάντα για να χωρέσει την ζωή μας σε 6 κωδικούς. Αποδεικνύοντας έτσι πόσο πολύ φοβάται την από τα κάτω οργάνωση, δράση και αμφισβήτηση. Ας μην ξεχνάμε ότι τα φανταστικά πρόστιμα για τυχόν παράβαση των μέτρων είναι στα όρια του κατώτατου μισθού. Και μοιράζονται από τους ”προστάτες” της υγείας με τόση ευκολία στο όνομα του υποτιθέμενου σωφρονισμού μας. Ας μην γελιόμαστε ο σωφρονισμός και η δημοκρατία τους δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μπάτσους, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φρονιματικές στοχοποιήσεις και καθημερινή τρομοκρατία από τα δελτία ειδήσεων.

Τα χρηματοδοτούμενα από το κράτος ΜΜΕ, παχυλά την περίοδο της πανδημίας. Διαστρεβλώνουν καθημερινά την πραγματικότητα, παραποιώντας ειδήσεις και γεγονότα. Τι άλλωστε μπορεί να θεωρηθεί πέρα από φασιστική προπαγάνδα όταν οι δημοσιογράφοι τους μιλάνε για δολοφονική επίθεση σε πάνοπλο αστυνομικό. Ο οποίος αφέθηκε να ζήσει, την ώρα που υπάρχουν καθημερινά περιστατικά (αστυνομικής) βίας και από τύχη δεν έχουμε νεκρούς.

Σε τι καθεστώτα άραγε παραπέμπει η σιγή ιχθύος στην αρχή για το συστηματικό σκάνδαλο με τον Λιγνάδη. Και το ”εσωτερικό έγγραφο” που έδινε ρητή εντολή να μην παίζονται πλάνα από τις διακοπές του Μητσοτάκη στην Ικαρία. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ευρωπαίους νεκρούς απο covid. Ενώ για τους νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα σύνορα, στις φυλακές. Γενικότερα για τους απόκληρους αυτού του κόσμου καθημερινά θύματα του καπιταλισμού που τρέφεται με αίμα δεν λένε μισή κουβέντα. Παρόλο που οι ίδιοι ”καταδικάζουν την βία από όπου κι’αν προέρχεται”.

Στον αρχισυνδικαλιστή της Πατρινής αστυνομίας Τσίτσικα, που δημοσίως προειδοποίησε για νεκρό στην μία από τις δύο πλευρές και μίλησε για διακήρυξη ανοιχτού πολέμου. Λέμε ότι αυτός ο πόλεμος έχει αρχίσει χρόνια, δεν αφορά εμάς ούτε τον ίδιο. Αλλά είναι ένας πόλεμος για την ελευθερία ενάντια σε εναν κόσμο καταπιεσμένων και εξουσίας. Οι μπάτσοι άλλωστε δεν είναι παρά μόνο μηχανισμός αυτοάμυνας των πλουσίων, των πολτικών και των συμφερόντων τους. Αυτοί που θα κληθούν να πνίξουν την λαϊκή οργή,την πιθανή εξέγερση – επανάσταση. Επίσης, αποτελεί τον μοναδικό εκφραστή νόμιμης βίας. Μιας βίας που θα στραφεί απέναντι σε οποιονδήποτε σηκώσει ανάστημα για έναν καλύτερο κόσμο.

Θέλουμε να σπάσουμε τον μύθο ότι η επίθεση δεν είναι υπόθεση ειδικών, υπερ-προπονημένων και υπερεξοπλισμένων. Υπάρχουν πολλοί στόχοι που μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά. Να αντιστρέψουν το φόβο και να επιστρέψουν ένα μέρος της βίας που δεχόμαστε.

Στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στην Έφη και σε όλους τους προφυλακισμένους – συλληφθέντες από τα γεγονότα της Ν.Σμύρνης.

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΑΡΤΗ-Ο ΜΑΡΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΓΕΝΝΑ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ‘ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ’

πηγη: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ