Μπαλάσκας για γυναικοκτονία στο Αγρίνιο: Μπορεί να είμαστε τυχεροί και να τον βρούμε κρεμασμένο σε κάνα δέντρο

0
324

“Αυτό το τομάρι πήγε και εκτέλεσε μια μανούλα που δεν του είχε κάνει τίποτα, απλά δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί του” είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Προαναγγελθέν γεγονός από τον ίδιο τον θύτη ήταν η γυναικοκτονία της 43 χρονης στο Αγρίνιο, καθώς ο 30χρονος έκανε αναρτήσεις στα social media “για θανάτους οι οποίοι επίκεινται”.

Ο άνδρας τον Σεπτέμβριο είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. Είχε γίνει δικαστήριο και του είχε απαγορευθεί να πλησιάζει την 43χρονη. Ο ίδιος αναζητείται από την αστυνομία, ενώ βρέθηκε το αυτοκίνητό του στις 10 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας. Ο 30χρονος φέρεται να περιπλανιέται στον ορεινό όγκο του Θέρμου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέρει:

“Από τη μανία, τη ζήλεια και τον άκρατο εγωισμό του την εκτέλεσε εν ψυχρώ και εξ επαφής χωρίς καμία μεταμέλεια και το έσκασε. Τον ψάχνουν, βρήκαν το αυτοκίνητό του. Αυτά είναι ανθρώπινα κτήνη που μπορεί να είμαστε και τυχεροί και να τον βρούμε κρεμασμένο σε κάνα δέντρο. Αυτό το τομάρι πήγε και εκτέλεσε μια μανούλα που δεν του είχε κάνει τίποτα, απλά δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί του. Αυτό το κάθαρμα το είχε ξαναπιάσει η Αστυνομία με όπλα, θα δικαζόταν γιατί της είχε κάνει και άλλα. Αντί να τον έχουν μέσα, τον είχαν έξω και έτρωγε”.

“Το ποινικό του παρελθόν ερευνάται. (…) Θα πιαστεί, δεν υπάρχει περίπτωση, ήδη ο κλοιός σφίγγει. Είναι δειλοί άνθρωποι, τυχάρπαστοι και απρόσωποι εγκληματίες. Η ουσία είναι ότι χάθηκε η κοπέλα”, συμπληρώνει.

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, σημειώνει:

“Τα εγκλήματα αυτά δεν είναι πάθους, είναι εγκλήματα κατοχής. Όλο αυτό καταντά να είναι ένα πολιτισμικό ζήτημα γιατί από πίσω κρύβεται μία ανθεκτική κουλτούρα κατοχής που μας λέει ότι κάποιοι άνδρες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι γυναίκες δεν είναι κτήμα τους και ότι δεν μπορούν να ζουν ανεξάρτητα από αυτούς. Υπάρχουν πολλοί άνδρες που δεν έχουν μάθει στην κουλτούρα της απόρριψης”.

thetoc.gr