Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚάλεσμα για δυναμική συγκέντρωση αύριο στην Αμαλιάδα: «Πάνε για ακόμη μια φορά...

Κάλεσμα για δυναμική συγκέντρωση αύριο στην Αμαλιάδα: «Πάνε για ακόμη μια φορά να πάρουν την σταφίδα κάτω του κόστους»

Κάλεσμα για δυναμική συγκέντρωση και συζήτηση όλων των σταφιδοπαραγωγών αύριο Τετάρτη, στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, απευθύνει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, μετά την αποτυχία συμφωνίας με το σύνολο των εξαγωγέων σταφίδας για την τιμή, στην συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ Α.Ε.).

«Η συνάντηση δεν είχε θετική κατάληξη. Οι οργανώσεις παραγωγών κατέθεσαν αίτημα για κατώτερη τιμή παραγωγού στα 1,5 ευρώ το κιλό. Οι ιδιώτες δεν έφεραν κάποια αντίρρηση και προφορικά δεν διαφώνησαν. Όταν όμως τους ζητήθηκε να υπογράψουν μια ανακοίνωση δεν δέχτηκαν.  Από αυτά που είδαμε καταλαβαίνουμε ότι πάνε για ακόμη μια φορά να πάρουν την σταφίδα κάτω του κόστους. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Με αυξημένο κόστος φέτος στα 1,30 ευρώ οι παραγωγοί θα πρέπει να βγάλουν ένα εισόδημα. Καλούμε τους σταφιδοπαραγωγούς σε συγκέντρωση, την Τετάρτη (13/7), στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, για ενημέρωση και συζήτηση για την φετινή τιμή του προϊόντος. Η παρουσία όλων των σταφιδοπαραγωγών είναι απαραίτητη», τόνισε ο κ. Βαλιανάτος.

Από την πλευρά του ο κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, γενικός διευθυντής στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ), ανέφερε ότι «οι εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων παραγωγών και των σταφιδικών συνεταιρισμών (και η ΠΕΣ) κατέθεσαν αίτημα στους μεταποιητές για τιμή στα 1,5 ευρώ το κιλό. Από το βήμα της συγκέντρωσης οι μεταποιητές – έμποροι συμφώνησαν προφορικά στο αίτημα. Όταν όμως ο κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, τους κάλεσε να υπογράψουν ένα κοινό ανακοινωθέν δεν δέχτηκαν. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ενημερωτικές συναντήσεις των οργανώσεων με τους σταφιδοπαραγωγούς και θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Η κορινθιακή σταφίδα πέρσι εκτός την κορωνοενίσχυση που έδωσε φέτος το ΥπΑΑΤ, στα 54 ευρώ το στρέμμα, δεν είχε καμιά άλλη στήριξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ