Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΈξυπνα, πιο έξυπνα και τα εξυπνότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Έξυπνα, πιο έξυπνα και τα εξυπνότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Του Φιλήμωνα Παναγιωτόπουλου

Αλλαγές επί το αυστηρότερο στα έως τώρα ισχύοντα για τα sms στο 13033 προς κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, Κατά την έκτακτη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. “Παρατηρείται μεγάλη χαλαρότητα κατά την αποστολή των SMS. Με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να βρίθουν ορθογραφικών λαθών,” επισήμανε ο ο υφυπουργός. “Ίσως φαίνεται ασήμαντο εκ πρώτης όψεως, όμως αυτή η χαλαρότητατα είναι απολύτως ενδεικτική του τρόπου, με τον οποίο κάποιοι ανεύθυνοι αντιμετωπίζουν την πανδημία”. Στο εξής οι πολίτες που κάνουν χρήση των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις τους πρέπει, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, να έχουν μαζί τους και τον τίτλο σπουδών τους. Αν σε περίπτωση ελέγχου βρεθεί ορθογραφικό λάθος στο SMS, οφείλουν να τον επιδεικνύουν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν αυτό ισχύει και σε περίπτωση συντακτικού σφάλματος, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε εμφανώς εκνευρισμένος: “Μην ψάχνετε δικαιολογίες και παραθυράκια – τηρήστε τα μέτρα!”

Μετά τα νέα έξυπνα μέτρα μπαίνει και η τεχνητή νοημοσύνη στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας. “Οπως εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή, το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή. Για να ξέρει ο πολίτης ανά πάσα στιγμή πόσο κοντά βρίσκεται στην έξοδο του τούνελ και να στηριχθεί ψυχολογικά. Μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί από το κινητό του την νέα εφαρμογή “Μέτρα μόνος σου”, την οποία αναπτύξαμε με την βοήθεια του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκη.”

Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη στην χρήση της και λειτουργεί ακόμη κι όταν είναι κλειστό το κινητό, καθώς η φωτεινότητα της οθόνης αντιστοιχεί σε αυτήν της επιδημιολογικής πραγματικότητας. “Αν η οθόνη σας είναι μαύρη”, εξήγησε ο υπουργός, “είστε στο πιο βαθύ σκοτάδι, δηλαδή ακριβώς πριν την αυγή. Αν πάλι υπάρχει φωτεινότητα, βλέπετε ήδη το φως στην άκρη του τούνελ και δεν χρειάζεται παρά να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να φτάσετε στην έξοδό του.”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πώς εξηγείται το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της μέτρησης θα διαφέρει ανάλογα με τον αν είναι ανοιχτό ή κλειστό το κινητό, ο υπουργός επεσήμανε ότι όπως τεκμηριώνεται από όλα τα επιστημονικά δεδομένα, η ψυχολογία είναι υποκειμενική και ευμετάβλητη. Η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη στο gov.gr.

Νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. “Από 15/3 μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ για τον βασικό επαγγελματικό εξοπλισμό,”είπε ο κος Γεωργιάδης, “στον οποίο εντάσσονται στο εξής και τα λουκέτα.”

Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται με διθυράμβους στο χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού κυρίου Διάγγελου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό. “Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν,” σχολιάζει το BBC στην ιστοσελίδα του. “Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να κάνει αυτές τις 4 διάσημες λέξεις να μοιάζουν φλύαρες”. Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού κοίταξε στα μάτια τον λαό του, άρχισε να μιλάει. “Συμπολίτες μου”, είπε κι ένα χαμόγελο διεγράφη στο πρόσωπο του, πλαταίνοντας και πλαταίνοντας μέχρι που έφτασε ως τ΄αυτιά. Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε.

Σημείωση:  5.00πμ – 9.00μμ το κείμενο παραμένει σατιρικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ