Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση – Μάριος Θεμιστοκλέους: Ποιοι μπορούν να την κάνουν δύο μήνες μετά τη 2η

0
365

Ανοίγει την Παρασκευή (05.11.2021) η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική (3η) δόση για τους πολίτες άνω των 18. Ανάρτηση για την όλη  διαδικασία έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ανάρτησή του στο Twitter για την 3η δόση επαναλαμβάνει ότι την Παρασκευή (05.11.2021) τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους άνω των 18.

Ειδικότερα, μπορούν να κλείνουν ραντεβού όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία του πρώτου εμβολιασμού τους.

Συνολικά αφορά 375.000 πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν και πάλι Johnson & Johnson, ή να δεχθούν το εμβόλιο της Pfizer.

Επίσης, την Παρασκευή (05.11.2021) ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού προκειμένου να κάνουν την 3η δόση (αναμνηστική) όσοι έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca και συμπληρώνουν έξι μήνες.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα την Πέμπτη (04.11.2021), για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους επισημαίνει ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος 3η δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. Το θέμα είναι επιστημονικό, ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.