Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ Ανδρέας Λοβέδρος στην Ηλεία: «Αυτός είναι ένας περιφρονημένος Νομός»

Ο Ανδρέας Λοβέδρος στην Ηλεία: «Αυτός είναι ένας περιφρονημένος Νομός»

Τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας Καραμανλή για το Πάτρα-Πύργος

Του Μιχάλη Δημητρόπουλου
mixalisdimitro@hotmail.com

Στην Ηλεία βρέθηκε χθες ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος όπου μίλησε για τις βασικές αρχές της υποψηφιότητάς του, ενώ αναφέρθηκε σε  βασικά θέματα που αφορούν τον Νομό μας.

Ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε την επίσκεψή του χθες το πρωί από το Δημαρχείο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και ακολούθως είχε συνάντηση με φίλους στα Λεχαινά, στο καφενείο Κριτσινέλιας. Στη συνέχεια είχε συνάντηση στη Γαστούνη, στο καφενείο Μουριά και μετά επισκέφθηκε στην Αμαλιάδα, το καφενείο Παπαδόπουλου στην πλατεία Καλίτσα, το  καφενείο Τσερεγκούνη και την καφετέρια Bel Air.

Το απόγευμα επισκέφθηκε το Δημαρχέιο Πύργου και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Ηλείας. Η επίσκεψη έκλεισε με ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου παραβρέθηκε ο βουλευτής Ηλείας ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και άλλοι φίλοι του κόμματος. Τον κ. Λοβέρδο προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Σάκης Γιατράς. 

 «Έρχομαι με πάρα πολύ μεγάλη φόρτιση από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και με μεγάλη ικανοποίηση γιατί χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα όλα πήγαν ήρεμα και σωστά, όπως αξίζει σε ένα κόμμα έμπειρο που θέλει να ξαγίνει πολύ μεγάλο», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για το Πάτρα-Πύργος

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πέντε βασικά ζητήματα της Ηλείας ξεκινώντας φυσικά από το Πάτρα-Πύργος για το οποίο τόνισε πως σήμερα θα ψηφίσει υπέρ της τροπολογίας του Υπουργείου Υποδομών.

«Τυχαίνει να ξέρω πάρα πολύ καλά το θέμα λόγω της δικηγορίας μου. Με αυτή μου την ιδιότητα, του δικηγόρου, είχα επισκεφθεί τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή το 2019 για να δω ακριβώς τι θα γίνει με το έργο, που εσείς φυσικά το βλέπετε με τις τρομακτικές ανάγκες που έχει η περιοχή και η Ελλάδα το βλέπει συνολικότερα με τον Δυτικό Άξονα που ξεκινά από την  θάλασσα και φτάνει στην Κεντρική Ευρώπη. Γι’ αυτό και είχε προσδιοριστεί ως έργο Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Μετά το έργο απεντάχθηκε, σπάστηκε σε 8 κομμάτια και ένα έργο τόσο απλό και τόσο μικρό είναι ακόμα στα σχέδια. Δεν ξέρω αύριο τι θα κάνει το κόμμα στη Βουλή γιατί βρίσκομαι σε περιοδεία, αλλά αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί που θα είμαι στην Αθήνα θα υποστηρίξω ότι πρέπει να ψηφίσουμε την τροπολογία. Δε μπορεί να μείνουμε έξω από μία νομική ρύθμιση, που έστω και μετά από τόσες καθυστερήσεις, εμφανίζεται να δίνει μία λύση. Είμαι αναφανδόν υπέρ του έργου. Ως Αχαιός γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει και ως άνθρωπος και οδηγός που επί 14 χρόνια έρχομαι εδώ με τα παιδιά μου ξέρω πως τρέμει η ψυχή σου εάν θα φτάσεις. Θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρξει Έλληνας βουλευτής που θα πει όχι στο έργο. Δεν γνωρίζω ιδιαιτερότητες και λεπτομέρειες, επί της αρχής όμως δεν μπορεί να πούμε όχι σε μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, λέω εγώ. Αν δεν γίνει αυτό το έργο το συντομότερο δυνατό η Ελλάδα  δεν θα σκέφτεται τον εαυτό της και η Ηλεία θα παραμένει ένα μέρος περιφρονημένο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Περιφρονημένη με πάρα πολλές αποδείξεις»

Στη συνέχεια δήλωσε  τα εξής: «Η Ηλεία είναι περιφρονημένη με πάρα πολλές αποδείξεις. Το Πάτρα-Πύργος είναι η πιο χαρακτηριστική. Αναφέρομαι όμως και σε άλλες που αποτελούν ντροπή.

Διεθνές Αθλητικό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας και Αθλητικό Πανεπιστήμιο στην Αρχαία Ολυμπία, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Είναι εθνικό θέμα. Είναι δυνατόν ένα έργο που βοηθά την εθνική οικονομία και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό να μην έχει γίνει και να παραμένει σύνθημα των κομμάτων; Αυτό είναι το δεύτερο.

Το τρίτο σχετίζεται με τα Νοσοκομεία. Εμένα δεν θέλατε να με βλέπετε όταν ήμουν Υπουργός Υγείας, αλλά δεν κατήργησα καμία δομή, ούτε αποδυνάμωσα καμία δομή, γιατί πάντα είμαι της λογικής πως μπορεί να μην συνεχίζεις μία πολιτική «κάθε χωριό και Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο», αλλά αυτά που έχεις δεν τα χαλάς. Και επί των ημερών μου παρότι βρισκόμασταν στο 1ο και το 2ο μνημόνιο, εγώ άνοιξα μονάδες υγείας και δεν έκλεισα καμία. Τρίτη απόδειξη πως ο Νομός έχει εγκαταλειφθεί.

Τέταρτον. Οι δασικοί χάρτες. Αναξιοποίητη γη, εγκαταλελειμμένη, που δεν αποδίδεται σε ανθρώπους που θέλουν  να δουλέψουν. Όταν έχεις εγκατάλειψη περιφερειών της χώρας από τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους νέους μπορεί να στέκεσαι τόσο γραφειοκρατικά σε αυτό το πρόβλημα; Γιατί η γραφειοκρατία εμποδίζει την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών που θα δώσουν δικαίωμα και γη στους ανθρώπους.

Πέμπτον. Οι πυρκαγιές. Εδώ υπάρχει ένα θέμα εθελοντισμού. Για εμένα το θέμα του εθελοντισμού στην δασοπροστασία είναι πρώτο θέμα. Έχω ως παράδειγμα τον Δήμαρχο του Ελληνικού στην Αττική, ο οποίος έχει κινητοποιήσει 3.000 εθελοντές και ο Υμηττός δεν καίγεται. Αλλά πέρα από τον εθελοντισμό, τα έργα που πρέπει να έπονται μιας πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει. Στην Κύπρο μετά από πυρκαγιές έγιναν  15 φράγματα σε έναν μήνα και εδώ δεν έχει γίνει τίποτα!

Πώς θα πάμε έτσι μπροστά; Όλα σχετίζονται με την οικονομία τελικά. Γιατί αν δεν έχεις οδικό δίκτυο την οικονομία σου πλήττεις. Εάν δεν έχεις καλές υπηρεσίες υγείας την οικονομία σου πλήττεις εν τέλει.

Ειδικά για το Αθλητικό Πανεπιστήμιο και το Διεθνές Αθλητικό Κέντρο στην Αρχαία Ολυμπία σοκάρεσαι. Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που έχουν μείνει αναπάντητα και μετά από 2,5 χρόνια δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αφορούν τη ΝΔ.  

Αυτός είναι ένας περιφρονημένος Νομός. Παρέμεινε επί ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει επί ΝΔ. Εγώ θα το κάνω θέμα αυτό εάν είμαι ο εκλεκτός των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις 5 Δεκεμβρίου. Επειδή γνωρίζω θα το κάνω βασικό μου θέμα».

Ατάκες Λοβέρδου

«ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της εκλογής μου»

«Εάν είμαι η επιλογή του λαού για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, το κόμμα από το ίδιο βράδυ της επιλογής θα λέγεται ΠΑΣΟΚ. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε. Ένωσε 4 κόμματα που είχαν συνολικά 14% και πήρε 8%. Δεν συγκινεί κανέναν. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, τώρα πια δεν κρίνεται, αλλά συγκρίνεται. Και συγκρινόμενο υπερέχει».

«Θέλω επιστροφές στο κόμμα»

Απευθύνομαι σε 11 εκ. πολίτες και θέλω επιστροφές στο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρει εάν πήγαν στον Α ή τον Β πολιτικό χώρο, έτσι κι αλλιώς η τεράστια πλειοψηφία του δικού μας χώρου αυτό έκανε. Από 45% μείναμε 4,6% τον Ιανουάριο του 2015. Δεν θέλω να μείνουμε εκεί, θέλω να μεγαλώσουμε ως κόμμα. Φυσικά, κάποιος που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος και έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ή Υπουργός της ΝΔ έχει τελειώσει για εμάς.

«Κανά δυο υποψήφιοι μιλάνε για προοδευτική κυβέρνηση…»

«Σε ότι αφορά τη συμμαχία με το ΣΥΡΙΖΑ για την οποία γίνεται λόγος, εγώ έχω τραβήξει διαχωριστική γραμμή, λέω όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα. Και την πρώτη άρνηση για την λεγόμενη προοδευτική κυβέρνηση την πήρε από τα αριστερά του, από το ΚΚΕ και του Βαρουφάκη. Δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ ο καλός εθελοντής για να τον καταπιεί ο Τσίπρας, γιατί Τσίπρας θέλει δεκανίκι, δεν θέλει συμμάχους., Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ δεν μας προτείνει συνεργασία, θέλει να είναι αυτοδύναμη και από εμάς τους 6 υποψηφίους Προέδρους ούτε ένας δεν μιλάει για συνεργασία με τη ΝΔ. Αντιθέτως για προοδευτική κυβέρνηση μιλάνε κάνα δυο… Εγώ λοιπόν λέω ότι εάν εκλέγω αυτό είναι τελειωμένο. Και ανταποκρίνομαι με αυτό που λέω στην τεράστια πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων του κόμματός μου. Συμβαδίζω με το κόμμα μου, δεν πάω κόντρα στο κόμμα μου. Όποιος μιλάει για προοδευτική κυβέρνηση χρησιμοποίει όρους που χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Τσίπρας και αποτελούν κομμάτι στου σχεδίου του. Εμείς πάμε να γίνουμε ένα κόμμα προοδευτικός πρωταγωνιστής, ένα μεγάλο κόμμα. Έχω υποσχεθεί υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας. Ως Πρόεδρος θα το επιδιώξω και εάν δεν το επιτύχω θα παραιτηθώ από την αρχηγία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ