Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Πρεμιέρα» για τα ρωσικά σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

«Πρεμιέρα» για τα ρωσικά σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

«Πρεμιέρα» ετοιμάζονται να κάνουν στην Ελλάδα τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «Mere», στοχεύοντας στους κυνηγούς τιμών, όπως παρουσιάζει το Sputnik. «Σε λίγο καιρό μαζί σας!» γράφει η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Mere», στην ιστοσελίδα της, καθώς ανοίγει τις πόρτες της και στην Ελλάδα.

H «Svetofor» που στην ΕΕ είναι γνωστή ως «Mere», είναι ρωσική εκπτωτική αλυσίδα. Ενώ πέρα από τα καταστήματα που διατηρεί εντός της Ρωσίας, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες και σε άλλες χώρες. Μεταξύ των οποίων και στη Γερμανία. Τα ρωσικά σούπερ μάρκετ «ποντάρουν» στις προσφορές, στοχεύοντας – όπως αναφέρουν – στους κυνηγούς τιμών. Η επικείμενη έλευσή της στη χώρα μας έχει γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, η ρωσική αλυσίδα σχεδιάζει να ανεβάσει ρολά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ένας από τους σταθμούς του και η Λάρισα. Όπου σύμφωνα με το «larissanet.gr», έχει ήδη ανεβάσει ταμπέλα. Στην είσοδό της στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε, προσφάτως, και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) Κωνσταντίνος Μαχαίρας, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.«Υπάρχει χώρος για μια αλυσίδα καθαρά discount ως έχει σήμερα η ελληνική αγορά. Αν όμως οι παίκτες του λιανεμπορίου τροφίμων αποφασίσουν λόγω ανταγωνιστικότητας να κατεβάσουν τις σταθερές τιμές, όχι τις προσφορές, τότε θα αρχίσει να εκλείπει αυτή η ευκαιρία» σχολίαζε, προσθέτοντας ότι μένει να φανεί εάν η αλυσίδα θα κερδίσει το ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

Να σημειωθεί, εν τω μεταξύ, ότι σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ εξετάζει τη λειτουργία καταστημάτων και στη Βρετανία, ακόμη και εντός του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ