Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑπάντηση Διονυσίου Γεωργόπουλου στον Αντιδήμαρχο Πηνειού

Απάντηση Διονυσίου Γεωργόπουλου στον Αντιδήμαρχο Πηνειού

Παρακολουθώντας την «παραγγελθείσα και κατ’ εντολήν»  απάντηση του αντιδημάρχου κου Παναγούλια  Γεωργίου, οφείλω να κατανοήσω πλήρως την αμηχανία και την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η σημερινή δημοτική αρχή, μετά την τραγικά λανθασμένη επιλογή – απόφασή της για την μεταφορά της έδρας του ΦΟΔΣΑ, καθώς και της οικονομικής – ταμειακής  διαχείρισης αυτού, από την Γαστούνη και τον Δήμο Πηνειού, στον Δήμο Ήλιδας. 
 Αφού προσπεράσω και πρώην συνεργάτες –συναδέλφους, που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία της δημοτικής αρχής (ξεχνώντας ποια ήταν η θέση μας στο συγκεκριμένο θέμα παλαιότερα), έχω την πολιτική υποχρέωση, με μορφή ερωτήσεων ν’ απαντήσω στην «κατ’ εντολή και παραγγελία» απάντησή σας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Είχε ο Δήμος Πηνειού έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στον ΦΟΔΣΑ;;; Ναι ή Όχι.
2) Οι ώρες απασχόλησης από πλευράς Δήμου Πηνειού για τις παραπάνω υπηρεσίες ήταν εξωφρενικά υπερβολικές ;;; Ναι ή Όχι.
3) Μέχρι σήμερα ο Δήμος Πηνειού τα κατάφερνε ;;; Ναι ή Όχι.
4)Είχε ο Δήμος Πηνειού (ακριβής γνώση) και λόγο στον προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ, λόγο της οικονομικής –ταμειακής διαχείρισης ;;; Ναι ή Όχι.
5) Είχε ο Δήμος Πηνειού την δυνατότητα της «άτυπης» διευκόλυνσης πληρωμής, λόγω στενότητας των ανταποδοτικών εσόδων της καθαριότητας , πράγμα δύσκολο για όλους τους Δήμους ;;; Ναι ή Όχι.
6) Έπαιξε και έπαιζε ρόλο η έδρα του ΦΟΔΣΑ στην απόκτηση απορριμματοφόρου ανακύκλωσης και κάδων από πλευράς του Δήμου μας ;;; Ναι ή Όχι.
7) Έπαιξε ρόλο η έδρα του ΦΟΔΣΑ, στην παραχώρηση του χώρου για σταθμό μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών, με συνέπεια οικονομικές ελαφρύνσεις για το Δήμο μας ;;;Ναι ή Όχι.
8) Η παρουσία εκπροσώπων από όλους τους Δήμους της Ηλείας, στην έδρα του ΦΟΔΣΑ που ήταν η Γαστούνη(=έδρα του Δήμου μας), προσέδιδε πολιτική οντότητα και κύρος στο Δήμο μας ;;; Ναι ή Όχι.
9) Όσον αφορά την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ που επικαλείστε, ήταν ευθύνη του Δήμου μας ;;; Ναι ή Όχι.
10) Αν ήταν , έγινε κάποια προσπάθεια για κάτι διαφορετικό από μέρους σας ;;; Ναι ή Όχι.
11) Έχετε αντιληφθεί τον ρόλο που έπαιζε η έδρα του ΦΟΔΣΑ , αλλά και ο Δήμος μας γενικότερα στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Ν. Ηλείας, με την κατασκευή του εργοστασίου στην τριανταφυλλιά ;;; Ναι ή Όχι.
12) Όσον αφορά τα περί νομοθεσίας που επικαλείστε, θα σας απαντήσω με την ρήση του θυμόσοφου λαού μας: «Του διακονιάρη μη του δείχνεις δρόμο. Τσουρούλια πέτα του».
Τώρα πια ξέρουν όλοι, κε Παναγούλια.
Καληνύχτα σας………

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Διονύσιος Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Πηνειού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ