Γάζα: 29 θανάτους παιδιών και ηλικιωμένων μέσα σε δύο ημέρες από λιμό ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας

0
11
Εντολή εκκένωσης για 14 συνοικίες στο βόρειο τμήμα του θύλακα από τον ισραηλινό στρατό - Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Εντολή εκκένωσης για 14 συνοικίες στο βόρειο τμήμα του θύλακα από τον ισραηλινό στρατό – Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σε κίνδυνο βρίσκονται πολλές χιλιάδες άνθρωποι στη Γάζα, την ώρα που ο υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής δήλωσε ότι 29 παιδιά και ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με λιμοκτονία στη Γάζα μέσα σε δύο ημέρες.

«Τις τελευταίες περίπου δύο ημέρες χάσαμε 29 παιδιά», δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Ματζέντ Αμπού Ραμαντάν σε δημοσιογράφους, περιγράφοντάς τους ως «θανάτους που σχετίζονται με λιμοκτονία». Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει, εκτός από παιδιά, και ηλικιωμένους.

Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες δηλώσεις του επικεφαλής αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο BBC ότι 14.000 μωρά μπορεί να πεθάνουν χωρίς βοήθεια, δήλωσε: «Ο αριθμός 14.000 είναι πολύ ρεαλιστικός, μπορεί ακόμα και να υποτιμά (το μέγεθος».

Εντολή εκκένωσης για 14 συνοικίες

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης στα αραβικά για 14 συνοικίες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του καταυλισμού προσφύγων της Τζαμπάλια, διευκρινίζοντας ότι «επιχειρεί με σφοδρότητα σε αυτές τις περιοχές μαχών», στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί με σφοδρότητα σε ζώνες όπου βρίσκεστε..διότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους και τις επιχειρήσεις τους στις αναφερόμενες συνοικίες», έγραψε στα αραβικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, που προσφέρει υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

ΠΗΓΗ: protothema.gr