Φώτης Σεργουλόπουλος: Για εμένα έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή μου στη Eurovision από όλες τις πλευρές

0
14
Ο παρουσιαστής μίλησε για τον μουσικό διαγωνισμό και αποκάλυψε ποια ελληνική συμμετοχή ξεχωρίζει.
Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο παρουσιαστής μίλησε για τον μουσικό διαγωνισμό και αποκάλυψε ποια ελληνική συμμετοχή ξεχωρίζει

Η εμπλοκή του Φώτη Σεργουλόπουλου με τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision έχει ολοκληρωθεί, σε όλα τα επίπεδα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο παρουσιαστής τόνισε, πως έχει εκπληρώσει το απωθημένο που είχε αναφορικά με τον θεσμό, και πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τους συμμετέχοντες, αλλά και για τους τηλεθεατές.

 Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαΐου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε μουσικό αφιέρωμα – εκπομπή για τη Eurovision «Η Παρέα», και μεταξύ άλλων τόνισε, πως «για μένα έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή μου στην Eurovision απ’ όλες τις πλευρές».

Η εμφάνιση που ξεχωρίζει ο παρουσιαστής από τις ελληνικές συμμετοχές είναι εκείνη του  1989 και της Μαριάννας Ευστρατίου με το κομμάτι «Το δικό σου αστέρι». Συγκεκριμένα, εξήγησε πως όταν ακούει το τραγούδι αισθάνεται πολύ ευχάριστα: «Νιώθω πολύ καλά όταν το ακούω. Η Eurovision σε κάνει καλα, θεραπεύει όσους συμμετέχουν και την παρακολουθούν».

Όσο για το απωθημένο του που έγινε πραγματικότητα, εξήγησε πως κατά τον σχολιασμό του διαγωνισμού είχε κάνει μία συμφωνία με το κρατικό κανάλι: «Είχα καλύψει τον διαγωνισμό το 2007 στο Ελσίνκι και ανακοίνωσα το δωδεκάρι της Ελλάδας το 2023. Αυτό ήταν το μεγάλο μου απωθημένο. Δηλαδή, όταν ήρθα στην ΕΡΤ, ανέβηκα επάνω στα γραφεία και είπα “εντάξει, θα συμφωνήσουμε με τον όρο ότι θα πω “ντουζ πουα”. Διότι αυτό ήταν το όνειρο μου. Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να πέσει κάτω. Πραγματικά, το είπα και στα γαλλικά, είπα “ντουζ πουά”. Ήταν έτσι ακριβώς όπως ήθελα να το κάνω».

ΠΗΓΗ: protothema.gr