Σε πλήρη ετοιμότητα
Ένα βυτιοφόρο κενό καυσίμων ανετράπη της πορείας του στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος του Γιαννιτσοχωρίου, σημαίνοντας συναγερμό σε Πυροσβεστική και Αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Τερζής και Γιώργος Τριγάζης.
Διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα
«Η 20η Ιουλίου 1974 είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τους Τουρκοκύπριους διότι ανέκτησαν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση και την ελευθερία τους», ισχυρίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο Τατάρ είπε ότι «όπως τα νησιά του Αιγαίου, οι Έλληνες ονειρεύονται να συνδέσουν με την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία την βλέπουν ως το 13ο νησί», και ότι στοχεύουν στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας», επεκτείνοντας τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη Μεσόγειο καθώς και ότι στο πλαίσιο αυτής της ιδέας οι Έλληνες εκλαμβάνουν και τις θάλασσες ως γη της πατρίδας τους.
Λέτε να γίνουμε «άγονη»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση για τις «πολιτικές στελέχωσης των δομών Υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές», στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής προανήγγειλε ότι μετά από εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα για ψήφιση στην Βουλή, θα υπογράψει την ΚΥΑ -η οποία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι τα μέσα Αυγούστου- με την οποία διευρύνονται τα κριτήρια χαρακτηρισμού των άγονων περιοχών τύπου «Α» και «Β» και θα συνυπολογίζεται εάν σε μια περιοχή υπάρχουν διαδοχικά προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες.
Κατώτερη των περιστάσεων
«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη ο πρώην υφυπουργός και γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, που μάλιστα άσκησε κριτική και σε «διάφορα τρολ που ταλαιπωρούν» το κόμμα με τη χυδαιολογία τους.
«Σίγουρα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λάθος ένα κόμμα να δείχνει αυτή την μικροψυχία», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».
Ο «μυστικός δείπνος» του Σαμαρά
Για τον τελευταίο «μυστικό δείπνο» του Α. Σαμαρά με βουλευτές της ΝΔ, που τελικά εξελίχθηκε σε… φανερό τα γνωρίζετε. Να κάνουμε ορισμένες διευκρινήσεις λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε. Οι βουλευτές δεν είναι «Σαμαρικοί», αλλά «ανησυχούντες» και διαφωνούντες. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί η δυσφορία εξαπλώνεται οριζοντίως και καθέτως στην ΚΟ της ΝΔ. Άρα γίνεται πιο επικίνδυνη για την κυβέρνηση, αφού οι διαφωνούντες μπορεί να ξαναχτυπήσουν είτε σε κρίσιμα νομοσχέδια, είτε σε επιλογές προσώπων. Αν ήταν απλώς «Σαμαρικοί», τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα.
Δεν αποτέλεσε «βόμβα»
Για τους καλά γνωρίζοντες των όσων συμβαίνουν εντός της Κουμουνδούρου δεν αποτέλεσε «βόμβα» η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα είχε στείλει τον περασμένο Νοέμβριο επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απάντησε ποτέ. Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας πως «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής», ενώ τέσσερις μέρες μετά είχε πει δημόσια, από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός».
Υπερηφανεύονται κιόλας!
2.559 αποφάσεις και 46 νόμοι σε 11 μήνες στα φορολογικά. Και όχι μόνο δεν απολογείται κανείς, υπερηφανεύονται κιόλας!
Πιέσεις
Οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο εντείνονται τα τελευταία 24ωρα και όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις με το χρόνο να τον πιέζει. Η Washington Post μετέδωσε πως κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του, του διαμήνυσαν πως η υποψηφιότητά του πλήττει το κόμμα και μειώνει τις πιθανότητες ελέγχου των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.