Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΣοκ στις ΗΠΑ: 26χρονος έβαλε ζωντανή την πρώην κοπέλα του σε βαλίτσα...

Σοκ στις ΗΠΑ: 26χρονος έβαλε ζωντανή την πρώην κοπέλα του σε βαλίτσα και την άφησε να πεθάνει [εικόνες]

Σοκ προκαλεί ένα ειδεχθές έγκλημα στις ΗΠΑ, όπου ένας 26χρονος, απήγαγε, χτύπησε και έκλεισε ζωντανή σε βαλίτσα την πρώην κοπέλα του, αφήνοντας την να πεθάνει.

Το να δουλεύει σε ένα βιβλιοπωλείο στο Eastchester της Νέας Υόρκης σήμαινε ότι κάθε μέρα η Βάλερι Ρέγιες περιτριγυριζόταν από τα αγαπημένα της πράγματα: τα βιβλία.

Η 24χρονη λάτρευε να διαβάζει σε καφετέριες και έκανε πεζοπορία σε τοπικά μονοπάτια για να ξεφύγει από τον θόρυβο της πόλης. Της άρεσε όμως επίσης να περνάει τις Κυριακές με την οικογένειά της, τα αδέρφια της και τη μαμά της.

Η Βάλερι ονειρευόταν να γίνει καλλιτέχνιδα τατουάζ και σχεδίαζε πορτρέτα για φίλους με την ελπίδα να ανοίξει μια μέρα το δικό της μαγαζί. Η δημιουργικότητα τη βοηθούσε, επίσης καθώς πάλευε με την κατάθλιψη. Όμως, παρά τα δικά της προβλήματα, πάντα έβαζε τους άλλους ανθρώπους πρώτα.

Τον Ιανουάριο του 2018 γνώρισε τον Χαβιέ Ντα Σίλβα Ρόχας διαδικτυακά. Ο Ρόχας, ένας μετανάστης με κοινή υπηκοότητα Βενεζουέλας και Πορτογαλίας, ζούσε στο Κουίνς. Ισχυρίστηκε ότι διέφυγε από την πολιτική και οικονομική αναταραχή το προηγούμενο έτος, κατευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Η συμπονετική Βάλερι τον συμπάθησε σχεδόν αμέσως.

Ξεχώριζα για το ότι ήταν σκληρά εργαζόμενη και προσπαθούσε να δημιουργήσει μια καλή ζωή για τον εαυτό της. Ο Ρόχας εργαζόταν σε ένα εστιατόριο αλλά, άγνωστος στους περισσότερους ανθρώπους γύρω του, βρισκόταν παράνομα στη χώρα καθώς η βίζα του είχε λήξει.

Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει, αλλά ήταν μια βραχύβια σχέση. Η οικογένεια της Βάλερι είπε ότι ο «πεισματάρης» Ρόχας ενδιαφερόταν περισσότερο για τη σχέση από ό,τι εκείνη, κάτι που οδήγησε σε εντάσεις.

Η Βάλερι τερμάτισε τη σχέση μετά από τρεις μήνες και σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί του. Εκείνος προσπάθησε να συνεχίσει να της μιλάει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Ήταν ένα κεφάλαιο που ήθελε να αφήσει πίσω της.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019, η Βάλερι δηλώθηκε εξαφανισμένη αφού δεν εμφανίστηκε στη δουλειά. Δεν την είχε δει κανείς για δύο μέρες και η ανησυχία μεγάλωνε.

Η μητέρα της, Νόρμα Σάντσεζ, ισχυρίστηκε ότι όταν μίλησε για τελευταία φορά με την κόρη της στο τηλέφωνο, είχε πει ότι φοβόταν ότι κάποιος θα τη σκότωνε. Η Βάλερι δεν έλεγε γιατί το πίστευε αυτό, αλλά ήταν εμφανώς φοβισμένη και υπέφερε από κρίσεις άγχους. Η Νόρμα προσπάθησε να την πιέσει για λεπτομέρειες. Είχε πάει κάποιος στον χώρο της; Την είχαν απειλήσει; Ωστόσο, η Βάλερι δεν αποκάλυψε περισσότερα.

Η Νόρμα σκόπευε να επιμείνει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας για ψώνια με την κόρη της. Αλλά όταν η Βάλερι δεν εμφανίστηκε, η μητέρα της υπέθεσε ότι είχε αλλάξει γνώμη για τη συνάντηση μαζί της.

Στη συνέχεια, στις 5 Φεβρουαρίου, το νεκρό σώμα της Βάλερι ανακαλύφθηκε από μια ομάδα εργαζομένων σε αυτοκινητόδρομο στο Greenwich του Κονέκτικατ, περίπου 10 μίλια από το σπίτι της. Σε μια δασώδη περιοχή, περίπου 20 πόδια από το δρόμο, εντόπισαν μια κόκκινη βαλίτσα. Το σώμα της ήταν μέσα σε αυτή τη βαλίτσα.

Τα πόδια και τα χέρια της Βάλερι είχαν δεθεί με κολλητική ταινία και σπάγκο πριν τη βάλουν στη βαλίτσα. Πολλά στρώματα ταινίας είχαν τοποθετηθεί πάνω από το στόμα της και υπήρχαν ενδείξεις για πληγή στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπό της. Ήταν μια καταστροφική ανακάλυψη για την οικογένεια της Βάλερι. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι πέθανε από ασφυξία.

Μια εβδομάδα αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι κάποιος χρησιμοποιούσε την τραπεζική της κάρτα για να κάνει ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό της.

Πλάνα από κάμερες έδειξαν έναν άνδρα που φορούσε μια μαύρη κουκούλα. Ήταν σε ένα ενοικιαζόμενο όχημα με βάση το οποίο εντοπίστηκε ο άνθρωπος που το μίσθωσε: ήταν ο Χαβιέ Ντα Σίλβα Ρόχας.

Αφού συνελήφθη, η αστυνομία διαπίστωσε ότι το DNA του ταίριαζε με αυτό στο χερούλι της βαλίτσας και κάτω από τα νύχια της Βάλερι. Όταν ρωτήθηκε, ο Ρόχας παραδέχτηκε ότι την είχε επισκεφτεί το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μαζί για εννέα μήνες, ισχυρίστηκε ότι είχαν κάνει «σκληρό σεξ», κατά το οποίο η Βάλερι είχε πέσει και χτύπησε το κεφάλι της. Είχε πανικοβληθεί και την είχε δέσει με κολλητική ταινία πριν τη βάλει στη βαλίτσα και την πετάξει.

Οι ερευνητές δεν πίστεψαν την ιστορία του. Αν ήταν ατύχημα, γιατί δεν είχε καλέσει απλώς ένα ασθενοφόρο; Η Βάλερι δεν πέθανε από το τραύμα στο κεφάλι – είχε πεθάνει από ασφυξία.

Ο Ρόχας είχε πάει στο διαμέρισμα της Βάλερι με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Πριν μπει, είχε γυρίσει το κινητό του σε λειτουργία πτήσης και είχε απενεργοποιήσει τη ρύθμιση τοποθεσίας, υποδηλώνοντας ότι κάλυπτε τα ίχνη του από την αρχή.

Το ζευγάρι είχε μια βίαιη διαμάχη που είχε ως αποτέλεσμα η Βάλερι να υποστεί ένα χτύπημα στο κεφάλι. Ήταν ακόμα ζωντανή όταν την έδεσε και τη φίμωσε με κολλητική ταινία και την έβαλε στη βαλίτσα. Έπειτα, έβαλε τη βαλίτσα στο αυτοκίνητο και οδήγησε στον χώρο χωματερής στο Γκρίνουιτς, όπου την πέταξε στη δασώδη περιοχή χωρίς να γνωρίζει αν η Βάλερι ήταν νεκρή ή ζωντανή.

Πέταξε επίσης το τηλέφωνό της πριν αρχίσει να της κλέβει τα χρήματά της. Τις ώρες μετά τον θάνατό της, ο Ρόχας άρχισε να κάνει ανάληψη μετρητών από τον λογαριασμό της. Συνολικά αφαιρέθηκαν 5.350 δολάρια. Πούλησε και το iPad της. Αυτές δεν ήταν οι πράξεις κάποιου που προσπαθούσε να καλύψει ένα ατύχημα – απέκρυπτε ένα έγκλημα.

Ο 25χρονος Ρόχας, κατηγορήθηκε για απαγωγή με αποτέλεσμα θάνατο και τον Φεβρουάριο του 2020 ομολόγησε την ενοχή του σε δικαστήριο στο White Plains της Νέας Υόρκης. Βάσει συμφωνίας, που σήμαινε ότι απέφυγε την ισόβια ή τη θανατική ποινή, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση ακολουθούμενη από δύο χρόνια αποφυλάκιση υπό επιτήρηση. Μάλλον θα απελαθεί μετά.

Το δικαστήριο άκουσε για το τηλεφώνημα που έκανε η Βάλερι στη μητέρα της μια μέρα πριν από το θάνατό της, όταν είπε ότι φοβόταν ότι θα τη σκότωναν. Αν και δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ήταν εμφανώς φοβισμένη. Τι είχε κάνει ο Ρόχας για να την κάνει να είναι σίγουρη ότι θα πέθαινε;

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης του, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, τα μέλη της οικογένειάς της φορούσαν κονκάρδες που έφεραν τη φωτογραφία της.

Ενώ η εισαγγελία υποστήριξε ότι ο Ρόχας διέπραξε μια «φρικτή απαγωγή» που οδήγησε στο θάνατο της Βάλερι, ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ένιωθε τύψεις για το έγκλημά του. Αλλά επισημάνθηκε ότι ενώ η οικογένεια της Βάλερι προσπαθούσε απεγνωσμένα να τη βρει, εκείνος έκλεβε τα χρήματά της και προσπαθούσε να καλύψει τα στοιχεία της πράξης του.

Σε μια δήλωση στο δικαστήριο, η μητέρα της είπε: «Εσύ, Χαβιέ, δεν αξίζεις τίποτα άλλο από τον πόνο και την απόρριψη. Θέλω να ακούσεις τα λόγια μιας μητέρας που κατέστρεψες παίρνοντας μακριά μου το κοριτσάκι μου». Η μητέρα της έκλαιγε καθώς περιέγραφε τη χαρά που είχε φέρει η Βάλερι σε άλλους ανθρώπους και περιέγραψε τον δολοφόνο της κόρης της ως «ευτελή ψυχή».

Δακρυσμένος, ο Ρόχας απάντησε: «Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει πόσο αποστροφή νιώθω από τις πράξεις που διέπραξα. Δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου αυτό. Δεν μπορώ να ζητήσω από [την οικογένειά της] να με συγχωρέσει γιατί δεν το αξίζω. Θα ήθελα να ξέρουν ότι λυπάμαι πολύ».

Από την πλευρά του, ο δικαστής είπε στον Ρόχας: «Αυτό που έκανες σε αυτή τη γυναίκα ήταν αρρωστημένο. Όποιος μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι καλός άνθρωπος, εξ ορισμού. Όποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο είναι σατανικός άνθρωπος. Η δικαιοσύνη απαιτεί μια κακή πράξη να τιμωρηθεί
με μακροχρόνια ποινή φυλάκισης». Παραμένει ασαφές γιατί ο Ρόχας σκότωσε τη Βάλερι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ