Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΠαρουσιάστηκαν οι «Θεμελιωτές» των εκπαιδευτικών Μαρίας Μπίρμπα και Ζέτας Αδαμοπούλου: Όταν η...

Παρουσιάστηκαν οι «Θεμελιωτές» των εκπαιδευτικών Μαρίας Μπίρμπα και Ζέτας Αδαμοπούλου: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορία…

Σε μία κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου το βιβλίο «ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ» των εκπαιδευτικών Μαρίας Μπίρμπα και Ζέτας Αδαμοπούλου.

Στο μυθιστόρημα αυτό, που κυκλοφόρησε πρόσφατα οστό τις εκδόσεις «ΔΙΑΝΟΙΑ», οι συγγραφείς διατρέχουν το χρονικό διάστημα από το 1814 ως το 1820, δένοντας αρμονικά μυθοπλασία με ιστορικά γεγονότα και πραγματικά πρόσωπα. Έτσι, οι Σκουφάς, Τσακάλωφ, Γαλάτης, Παπαρρηγόπουλος μπλέκονται με τη Μυρτώ, τη Βασιλική, τη θεια Χαϊντέ και τον «χαζούλη» υπηρέτη. Αυτοί οι άνθρωποι, μέσα από παράλληλες, διασταυρούμενες και συχνά συγκρουόμενες ιστορίες αποτελούν τους «Θεμελιωτές».

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Χρήστος Κωνσταντόπουλος, μέλος της τριμελούς γραμματείας του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Κορίζης Φυσικός, και Φωτεινή Λουκοπούλου, Φιλόλογος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ