Ξεκίνησε στα δημοτικά η διανομή του ιστορικού τετραδίου-λευκώματος

Δήμος Πύργου: Για τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Στα χέρια τους κρατούν ήδη οι περισσότεροι μαθητές των δημοτικών σχολείων,  το ιστορικό τετράδιο-λεύκωμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»,  που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίλητος».

Από χθες  το πρωί ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρίνης Αχτύπης, επισκέφτηκαν τα σχολεία της πόλης και παρέδωσαν στους διευθυντές τον ανάλογο αριθμό τετραδίων, ενώ θα ακολουθήσει και η διανομή σε όλα τα σχολεία των τοπικών Κοινοτήτων.

Τις σελίδες του τετραδίου που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα υπογράφει ο Ιστορικός – ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου σε θέματα Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας Θεόδωρος Λάμπρος. Στο τετράδιο αποτυπώνονται με μεγάλη προσοχή τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηλεία και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Πρόσωπα, γεγονότα, μάχες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην Ηλεία την περίοδο εκείνη. Με απλή γραφή, κατανοητή για όλα τα παιδιά του δημοτικού, το βιβλίο αποτελεί μια καλή αρχή ώστε να μάθουν οι μικρές ηλικίες την ιστορία του τόπου και ειδικά την περίοδο του 1821 που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιόδους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης όλης της δράσης είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ