Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣχόλιαΚατά ριπάς...

Κατά ριπάς…

Εδώ ο κόσμος καίγεται

Πριν από μερικές μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου όπου εκφράστηκε η αγωνία των μικρομεσαίων επαγγελματιών, ενώ έγινε και καταγραφή προτάσεων προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούνται οι επαγγελματίες. Στον αντίποδα το  Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όχι απλά δεν έχει καταθέσει προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά ούτε καν έχει συνεδριάσει….! Μάλλον για τον πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Παναγιώτη Tσιχριτζή όλα βαίνουν καλώς!

Όψιμο ενδιαφέρον

Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος ορισμένους για το εάν θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στην λίμνη Πηνειού ή όχι και ξεκίνησαν να φτιάχνουν συλλόγους για να «μαντρώσουν» τον κόσμο ενάμιση χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Μάλλον ξεχνούν ότι οι παλαιοκομματικές αυτές τακτικές δεν θα τους βοηθήσουν την ώρα της κάλπης…. καθώς οι κάτοικοι της Πηνείας δεν είναι «πρόβατα» για να τους «μαντρώσει» κανείς! 

Γιάννης κερνάει…. Γιάννης πίνει

Επιλέγω να μεταφέρω τμήμα το ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο του Περιφερειακού Συμβούλου Κωνσταντίνου Καρπέτα, αναφορικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη παγκόσμια έκθεση τροφίμων και ποτών DUBAI EXPO 2020…. «ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης… αφού  έλυσε όλα τα θέματα των αγροτών, και  κατέκτησε την κορυφή στην αγροτική ανάπτυξη όπως διατείνεται!!! , αποφάσισε να προβάλλει (διαμέσου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την οποία παρεπιμπτόντως ΔΙΟΙΚΕΙ…. !!! ) την προσωπική του επαγγελματική  επιχείρηση   στην διεθνή έκθεση “DUBAI EXPO”  και έτσι  να κυριαρχήσει   και σε άλλους τομείς δημόσιας προσφοράς. Έτσι στον  πολυμελή  στρατό αξιωματούχων, που πλαισιώνουν την  αποστολή  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας   συγκαταλέγεται   και η προσωπική επιχείρηση τροφίμων του κ. Αντιπεριφερειάρχη. “Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει”»…..!

Και διαχειριστικός έλεγχος

Αίσθηση έκανε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «ΠΡΩΤΗΣ», για τις τρεις υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα που διερευνά η Δικαιοσύνη για τη δημοτική περίοδο 2006-14, στο δήμο Πύργου. Ωστόσο όπως πληροφορούμαι, η Εισαγγελία παρήγγειλε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για την ίδια περίοδο, το οποίο θα διενεργήσουν υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο. Οπότε οι συγκεκριμένες υποθέσεις αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τον πρώτο λόγο να έχει πάντα η Δικαιοσύνη.

Μπερδεύονται τα πράγματα…

Έγραψα χθες για γνωστό πρόσωπο στην περιοχή του Πύργου, που δέχτηκε κρούση προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Απ’ ότι φαίνεται όμως οι …κρούσεις συνεχίζονται, αυτή τη φορά από μεγάλο κόμμα σε άλλο πρόσωπο που  δραστηριοποιείται προς …αδικημένη   πλευρά της πόλης.  Τα πράγματα μπερδεύονται ωστόσο για το εν λόγω κόμμα, από το γεγονός πως πρ. αιρετός έχει δείξει ήδη ενδιαφέρον να έχει την «εύνοιά» του… 

Ανεξήγητες …τούμπες

Τελειωμό δεν έχουν οι …μεταπτώσεις μέσω του facebook από πρόσωπα που αρχικά υβρίζουν ή αναφέρονται με  σκληρούς χαρακτηρισμούς εις βάρος αιρετών στην Ηλεία, αλλά στη συνέχεια …ανεξηγήτως η συμπεριφορά αλλά και τα γραφόμενά τους αλλάζουν άρδην! Σε αυτό δύο τινά συμβαίνουν: Ή είναι πολύ …αντικειμενικοί και πράττουν ανάλογα με την καθημερινότητα, ή γράφουν για να …γράφουν ότι θέλουν, αφού το αχανές διαδίκτυο  τους παρέχει όση «κάλυψη» επιθυμούν!

Ο πόλεμος ξεκίνησε!

Συμβολική κήρυξη του ενδοπαραταξιακού προεκλογικού πολέμου θα χαρακτήριζα την βραδιά που διοργάνωσε στο CENTRAL της Αμαλιάδας η Διονυσία Αυγερινοπούλου. Η βουλευτής της ΝΔ έκανε μια ομολογουμένως επιτυχημένη σύναξη μέσα στην πόλη του Ανδρέα Νικολακόπουλου. Πλέον, χωρίς τον Τζαβάρα, η Αυγερινοπούλου και ο Νικολακόπουλος θα δώσουν μάχη όχι μόνο για την εκλογή, αλλά, θεωρητικά και για τις θέσεις 1 και 2 στην κατάταξη του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία. Και ο πόλεμος ξεκίνησε!

Ακόμα και η λογοκλοπή απαιτεί ελάχιστες ικανότητες

Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Πατούλης έκανε λογοκλοπή στο διδακτορικό του. Ακόμα και η αντιγραφή απαιτεί ελάχιστες ικανότητες, τις οποίες, ο Γιώργος Πατούλης δεν είμαι σίγουρος ότι διαθέτει. Το πιθανότερο είναι ότι ο Γιώργος Πατούλης εξεπλάγη όσο και οι άλλοι όταν έμαθε ότι το διδακτορικό του είναι προϊόν λογοκλοπής…

Η φανερή απέχθειά προς τον φτωχό

Η αδυναμία των πολιτών να βάλουν βενζίνη, φαίνεται ότι προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση, οπότε, σύμφωνα με τον Άδωνι, οι πολίτες πρέπει άμεσα να πάρουν τα μέτρα τους: να πλουτίσουν και να μην κρυώνουν. Η φανερή απέχθειά προς τον φτωχό, οδηγεί συχνά σε κυνικές δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Γεωργιάδη ή του κ. Σκέρτσου στο πρόσφατο παρελθόν για την πολυτέλεια του να έχει μια χώρα δυνατό ΕΣΥ.

Μια συμβουλή

Επειδή υπάρχει «οργασμός» προεκλογικών ζυμώσεων σε αυτοδιοικητικό και εθνικό επίπεδο να δώσω μία επικοινωνιακή συμβουλή: τις μαζώξεις να μην τις κάνετε σε μακρινά μέρη γιατί η βενζίνη έχει φτάσει στον Θεό. Αλλιώς νοικιάστε βανάκι για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων σας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά ριπάς…

Κατά ριπάς…

“Κατά ριπάς…”

spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ