ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ

132

Της Μαριάνθης Παπαστασινού –υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο»

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου, με την παράταση «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» του νυν Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Πολλοί με ρωτούν για ποιο λόγο αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα, μετά από τόσα έτη παρουσίας στην κοινωνία του Πύργου και γνωριμίας με όλους εσάς, μέσα από το Γραφείο του Υποθηκοφυλακείου και μετέπειτα Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου. Η αλήθεια είναι ότι, πολλές φορές με έχουν προσεγγίσει, στο παρελθόν αλλά και στις τρέχουσες εκλογές, χωρίς ποτέ να έχω υποκύψει στον πειρασμό. Ίσως επειδή, βαθιά μέσα μου, θεωρούσα ότι, δεν χρειαζόμουν κάτι τέτοιο, γιατί από τη θέση μου προσπαθούσα, επί δεκαετίεςκαι όχι ευκαιριακά, να προσφέρω σε κάθε συμπολίτη μας. Ίσως και με κάποιους από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να έχουμε γνωριστεί και να σας έχω βοηθήσει, πάντοτε με το χαμόγελο, σε κάτι μικρό ή σε κάτι μεγαλύτερο που περνούσε από το χέρι μου. Ίσως, αυτή μου η ανάγκη να βοηθώ όλο τον κόσμο, να πηγάζει και από τα προσωπικά μου βιώματα, όταν, για λόγους που εκφεύγουν της παρούσης, το Υποθηκοφυλακείο Πύργου σταμάτησε να λειτουργεί, βρέθηκα απολυμένη και αναγκάστηκα να αντιπαλέψω ένα ολόκληρο σύστημα για να κερδίσω και πάλι το δικαίωμά μου στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Εδώ βρίσκεται και ο λόγος για τον οποίο συστρατεύομαι με την παράταξη «Ενωμένοι αλλάζουμε τον Πύργο» του νυν Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Διότι, ο Τάκης Αντωνακόπουλος ήταν από τους πρώτους που μας στήριξαν, που ανιδιοτελώς έθεσε τον εαυτό του και τις δυνάμεις του, ως τότε Βουλευτής, στην προστασία των αδυνάμων (όπως ακόμα και σήμερα κάνει, προσφέροντας ανιδιοτελώς και χωρίς ποτέ να ζητήσει χρήματα, όταν άλλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο) και μας στήριξε για να μην απολυθούμε και βρεθούμε στο δρόμο. Τώρα, λοιπόν, νιώθω ότι έχουν συσπειρωθεί όλοι απέναντί του και μάλιστα με πολλούς από εκείνους που στράφηκαν κατά των αδύναμων εργαζομένων τότε. Για το λόγο αυτό, νιώθω την ανάγκη να σταθώ παρούσα δίπλα σε εκείνον που μια ζωή αφιλοκερδώς προσφέρει είτε μέσω της παρουσία του στα κοινά ως βουλευτής και αργότερα δήμαρχος, είτε μέσω της ιατρικής του επιστήμης (χωρίς να ξεχωρίζει πλούσιο ή φτωχό, τη στιγμή της ανάγκης), όπως και εκείνος στάθηκε δίπλα σε εμάς, αλλά και σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους που γνωρίζω, που είχαν προβλήματα υγείας κ.α..

Θα ήμουν λοιπόν αγνώμων και αχάριστη, αν σε αυτές τις εκλογές δεν στήριζα τον Τάκη που γνώρισα. Τον Τάκη της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας, απέναντι σε εκείνους που είχαμε και εμείς απέναντί μας, όταν στερούμασταν και δεινοπαθούσαμε και με τις πράξεις τους μας οδήγησαν στην ανεργία, χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη αξία.

Για το λόγο αυτό, αψηφώντας υστερόβουλες φήμες, θέτω τον εαυτό μου στο πλευρό του Τάκη Αντωνακόπουλου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.