Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΤη νέα γενιά την σέβεσαι, δεν την εξαπατάς

Τη νέα γενιά την σέβεσαι, δεν την εξαπατάς

Της Ζωής Αναστασοπούλου-

Δικηγόρος

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ηλείας

Οι νέοι ξέρουν τι δεν θέλουν, πριν να ξέρουν τί θέλουν, είχε πει πολύ εύστοχα κάποτε ο Γάλλος καλλιτέχνης Ζαν Κοκτώ.

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου και όσο πλησιάζει η ημέρα έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τόσο μεγαλύτερη συζήτηση γίνεται για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και ποια θα είναι η μεταβλητή που θα το καθορίσει. Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει σχετικά με τη συμμετοχή των 17άρηδων που φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά καθώς αυτοί αντιπροσωπεύουν ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό του εκλογικού σώματος της Χώρας μας.

Οι νέοι μας, με την ορμή που τους διακρίνει η νιότη τους αλλά και με έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων, φαίνεται να μην έλκονται και πολύ από την πολιτική έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Επειδή όμως το μέλλον μιας κοινωνίας αποτελεί αδιαμφισβήτητα η νέα γενιά όσοι πολιτευόμαστε με ειλικρίνεια και εντιμότητα θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτή την κοινωνική ομάδα και να της επικοινωνήσουμε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία, καθώς είναι κάτι που αφορά στο μέλλον τους.

Πριν λίγες ημέρες, ο κύριος Μητσοτάκης, βλέποντας τη μηδενική απήχησή του στη νέα γενιά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του να υφαρπάξει την ψήφο των 17αρηδων ψηφοφόρων κατέφυγε στη γνωστή τακτική των κουπονιών (pass) και ανακοίνωσε παροχή ποσού ύψους 150€ για κάθε νέο που ενηλικιώνεται. Η υπόσχεση αυτή του κυρίου Πρωθυπουργού παραμονές των εκλογών αποδεικνύει περίτρανα το προσχηματικό και άνευ ουσίας ενδιαφέρον του για τους νέους της Χώρας. Το αυτό επιβεβαιώνεται αν δει κανείς και την πολιτική που άσκησε η κυβέρνησή του κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Οι νέες και οι νέοι μας, είτε είναι 17 ετών είτε μεγαλύτεροι δεν έχουν ανάγκη από τα 150€ του κυρίου Μητσοτάκη. Δεν έχουν ανάγκη από χαρτζιλίκια ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επαίτες. Η νέα γενιά πρέπει να προσεγγίζεται με σεβασμό, ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια και να της δίνεται μία αίσθηση ελπίδας και σιγουριάς για το μέλλον της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην προσπάθεια προσέγγισης της νέας γενιάς υιοθετεί τις παραπάνω αξίες και μάλιστα έχει παρουσιάσει στο πρόγραμμα της προοδευτικής διακυβέρνησής του, μία δέσμη μέτρων που στοχεύουν στη στήριξη όλων των νέων της Χώρας.

Προοδευτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημαίνει για τη νέα γενιά :

  • Δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση στα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που εφάρμοσε με μεγάλο ζήλο η κυρία Κεραμέως, αφήνοντας εκτός σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές οδηγώντας τους τεχνηέντως στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ παράλληλα δεκάδες κρατικές σχολές ερημώθηκαν λόγω της μη ύπαρξης σπουδαστών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ και στόχο τον διπλασιασμό της δαπάνης για τα πανεπιστήμια σε βάθος τετραετίας, δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές και αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων μέσω του ταμείου ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880€ προκειμένου οι νέοι να μπορούν να ξεκινούν με ένα καλύτερο μισθολογικό υπόβαθρο τη ζωή τους.
  • Στήριξη των νέων ζευγαριών έως 40 ετών με την επιπλέον επιδότηση ενοικίου και στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν κατοικίες σε νέα ζευγάρια και νέους. Ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία τράπεζας στέγης ώστε να αξιοποιηθούν κενά ακίνητα δημόσιων φορέων.
  • Στήριξη της εργασίας των νέων με παροχή κινήτρων στους εργοδότες για την πρόσληψη νέων με παράλληλη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να φύγει η Χώρα από την πρώτη θέση στην ανεργία νέων.
  • Στήριξη των εργαζόμενων μητέρων, με το επίδομα μητέρας που θα λαμβάνουν μέχρι το παιδί να φτάσει 24 χρόνων, αύξηση του επιδόματος για το 2ο παιδί από 70 ευρώ στα 105/ μήνα, εξίσωση της άδειας μητρότητας για εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επέκταση της άδειας μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες.  

Η νέα γενιά για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί προτεραιότητα. Σε καμία περίπτωση η νέα γενιά δεν προσεγγίζεται με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου της, ούτε υποσχέσεις δίνονται που δείχνουν προσβλητική αντιμετώπιση. Οι νέοι γνωρίζουν ποιος είναι πραγματικά δίπλα τους και για τον λόγο αυτό το μήνυμα σε όλη τη Χώρα είναι ένα: Στις 21 Μαΐου, οι νέοι πάνε κάλπη και στηρίζουν Προοδευτική Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ