Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική Επικαιρότητα«Η Ηλεία δίνει το σύνθημα της νίκης και της πολιτικής αλλαγής»

«Η Ηλεία δίνει το σύνθημα της νίκης και της πολιτικής αλλαγής»

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, υπ. Βουλευτής Ηλείας

Την κρισιμότητα των εθνικών εκλογών της 21ης Μάιου ανέδειξε ο Διονύσης Καλαματιανός σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Πύργο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την απερχόμενη κυβέρνηση και θα επιλέξουν την πολιτική αλλαγή.

«Οι Ηλείες και οι Ηλείοι, ολόκληρος ο ελληνικός λαός, αποφασίζει να αφήσει πίσω του:

  • την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που τροφοδοτεί και ενισχύει αυτή η κυβέρνηση,
  • το σκάνδαλο των υποκλοπών, το ευθύ αυτό χτύπημα στη Δημοκρατία. Γιατί αυτή η κυβέρνηση παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων,
  • το τεράστιο ζήτημα των κόκκινων δανείων, της έκρηξης του ιδιωτικού χρέους, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Γιατί αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε και ψήφισε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και ειδικά αυτών της πρώτης κατοικίας. Μέσα, λοιπόν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης αφήνει τον κόσμο απροστάτευτο, απέναντι στις τράπεζες και στα funds,
  • τα χτυπήματα στη δημόσια υγεία και παιδεία, με την κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας και την ελάχιστη βάση εισαγωγής.»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής παρουσίασε την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που δίνει έμφαση:

  • στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,
  • στη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, της νέας γενιάς,
  • στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας υγείας και παιδείας,
  • στην αποκατάσταση της θεσμικής και δημοκρατικής λειτουργίας στη χώρα μας.

«Όλοι εμείς αποφασίζουμε και τραβάμε το μαύρο πέπλο που έχει πέσει πάνω από τον τόπο μας. Είναι δική μας η απόφαση και θα το κάνουμε, κυρίως, εδώ στην Ηλεία, που έχει βιώσει την απόλυτη ακύρωση και οπισθοδρόμηση τα τελευταία 4 χρόνια. 

Μάλιστα, τόλμησε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στον νομό μας. Τι ήρθε να δει; Τα γεμάτα από γιατρούς νοσοκομεία και από φοιτητές πανεπιστημιακά τμήματα; Το “Πάτρα-Πύργος” και όλα τα έργα υποδομής; Ή μήπως είδε τον σιδηρόδρομο να λειτουργεί; Προφανώς δεν είδε τίποτα από όλα αυτά.

Μέσα σε 4 χρόνια έχουμε βιώσει την πλήρη απαξίωση στις υποδομές, στα πανεπιστημιακά τμήματα που τα εδίωξαν, στα νοσοκομεία που έχουν αποχωρήσει 25 γιατροί και δεν έχει έρθει κανένας, με το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει καθημερινή μάχη για να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της Ηλείας.

Είναι κρίσιμες, λοιπόν, οι εκλογές αυτές και όλοι μαζί θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τη νίκη. Τη νίκη για τη νέα γενιά, τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Έχουμε τη δύναμη και τη βούληση, έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία. Γιατί εμείς θέλουμε να στηρίξουμε με δυναμισμό την κοινωνική πλειοψηφία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ