Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣτη λαϊκή αγορά της Γαστούνης ο Νίκος Καλάκος

Στη λαϊκή αγορά της Γαστούνης ο Νίκος Καλάκος

Συζήτησε με πλήθος πολιτών ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΝΔ

Τη λαϊκή αγορά της Γαστούνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/4) ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε με τους πολίτες και τους μικροπωλητές για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σεζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και τον εκσυγχρονισμού του θεσμού μετά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, καθώς και στην ακρίβεια που υπάρχει και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Ο Νίκος Καλάκος συζήτησε αναλυτικά το πρόβλημα του πληθωρισμού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο που βιώνουν όλες οι χώρες, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει χάρη στις προσπάθειες που κάνε η κυβέρνηση με ελέγχους στην αγορά.

Παράλληλα, ο Ηλείος οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία, τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων  με τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου, ώστε να διατηρηθούν σε ανεκτά επίπεδα οι τιμές.

Επιπλέον, ο Νίκος Καλάκος υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ενέταξε και τις λαϊκές αγορές στο μέτρο του Market pass, με έκπτωση 10% στις αγορές, σε μια προσπάθεια στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και τόνωσης της κίνησης στη λαϊκή αγορά.

«Οι λαϊκές αγορές είναι αυτές που κρατάνε τις τιμές χαμηλά και την ποιότητα ψηλά. Σήμερα επισκέφθηκα τη λαϊκή αγορά της Γαστούνης και συζήτησα με συμπολίτες μου και παραγωγούς-πωλητές όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις δυνατότητες επίλυσής τους. Είμαστε δίπλα στον λαό, ειδικά στους πιο ευάλωτους, και κάνουμε κάθε προσπάθεια για να μην υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ