Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την πολιτική αλλαγή»

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την πολιτική αλλαγή»

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπ. Βουλευτής Ηλείας

 «Ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία την 21η Μαΐου να αφήσει πίσω του τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα με δυναμισμό και αισιοδοξία, επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική διακυβέρνηση» τόνισε ο Διονύσης Καλαματιανός σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Βάρδα. 

Αρχικά, ο Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και υπ. Βουλευτής Ηλείας κατηγόρησε τους κυβερνώντες πως με τις πρακτικές τους εδώ και τέσσερα χρόνια βύθισαν σε τέλμα τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Πρακτικές που οδήγησαν σε πρωτοφανή ακρίβεια και συρρίκνωση του εισοδήματος, με διεύρυνση των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης. Με τα κόκκινα δάνεια να αποτελούν θηλιά στο λαιμό και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης να είναι εφιάλτης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 

Στη συνέχεια,  ανέδειξε την κυβερνητική υπονόμευση και υποβάθμιση της Ηλείας, την τελευταία τετραετία.

«Τον Ιούλιο του 2019 παρ’ όλα τα προβλήματα υπήρχαν λειτουργικές Νοσηλευτικές Μονάδες. Σήμερα, ο νομός μας υποφέρει από την υγειονομική φτώχεια.

Επιπλέον, υπήρχαν Πανεπιστημιακά Τμήματα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούσαν, όμως, η σημερινή κυβέρνηση τα κατάργησε, αφήνοντας τον τόπο μας δίχως Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Είχε ξεκινήσει να υλοποιείται ο αυτοκινητόδρομος “Πάτρα-Πύργος”, ο οποίος θα ολοκληρωνόταν το 2023, αν οι κυβερνώντες δεν ακύρωναν τις εργολαβίες που τον κατασκεύαζαν», προσθέτοντας πως δεν έκαναν τίποτα και για το “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα”, αποκλείοντας την Ηλεία από τον σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Διονύσης Καλαματιανός στον πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, τη μειωμένη τιμή παραγωγού και απορροφητικότητα των προϊόντων, τα κερδοσκοπικά φαινόμενα, την έλλειψη εργατών γης, τις καθυστερήσεις και τις αδικίες στις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις. Μάλιστα, υπογράμμισε μια σειρά από μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προκειμένου να σταθεί όρθιος ο αγροτικός κόσμος, μεταξύ άλλων:

  • την κατάργηση της καταβολής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο,
  • την αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ,
  • τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,
  • την αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα με έναν νέο που θα προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

Κλείνοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές της 21ης Μάιου, κάνοντας πράξη την πολιτική αλλαγή για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα με το προοδευτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ