Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για παραχώρηση ενός νέου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Nομού 

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ηλείας συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας.

Με μία «ευχάριστη είδηση» ξεκίνησε η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος, ο ταμίας Νικόλαος Σπηλιόπουλος και το μέλος και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Νίκος Κατσαρός.

Ο κ. Αβραμόπουλος τους ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη στην οποία ζήτησε την άμεση παραχώρηση ενός ασθενοφόρου (από τα νέα που παρελήφθησαν) στην Ηλεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος «με την κίνηση αυτή δεν επιλύεται οριστικά το πρόβλημα της ανανέωσης του στόλου των ασθενοφόρων στο νομό αλλά βελτιώνεται σημαντικά η επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων εν’ όψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου που οι προβλέψεις τη θέλουν να είναι ακόμα μεγαλύτερη από την περσινή».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο για τις θέσεις των γιατρών σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, ενώ παρέλαβε και υπόμνημα με τις προτάσεις τους για την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας σε νευραλγικούς τομείς όπως η παθολογική κλινική, που προ ημερών ενισχύθηκε με έναν στρατιωτικό γιατρό.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν στις συνθήκες εργασίας  των ιατρών οι οποίοι απασχολούνται στον δημόσιο τομέα καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας του οικογενειακού γιατρού.Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την  ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και της αύξησης των δαπανών που το κεντρικό κράτος διαθέτει για τον τομέα της υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η ενδεχόμενη αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία θα ερχόταν να λύσει πάρα πολλά από τα προβλήματα, όπως η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γιατροί εργάζονται, ειδικά σε ότι αφορά το καθεστώς των εφημεριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ