Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική Επικαιρότητα«Εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πλειοψηφία»

«Εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πλειοψηφία»

Καλαματιανός Διονύσης-Χαράλαμπος, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Για παραδοχή αποτυχίας του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του έκανε λόγο σε τηλεοπτική του παρουσία στο OPEN TV ο Διονύσης Καλαματιανός.  

«Επί 4 χρόνια ακούγαμε για επιτελικό κράτος και για αριστεία. Τελικά ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι απέτυχε η κυβέρνηση, γιατί αναφέρθηκε σε νέα δομή και νέα πρόσωπα. Επομένως, αυτή η δομή και αυτά τα πρόσωπα με τα οποία κυβέρνησε μέχρι σήμερα απέτυχαν και για αυτό σχεδιάζει να τα αλλάξει στο μέλλον, αν ο λαός, βεβαίως, τον εμπιστευθεί ξανά.»

Σχετικά με το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη, πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα φέρει δήθεν τέταρτο μνημόνιο, ο Ηλείος Βουλευτής υπενθύμισε πως ο κ. Μητσοτάκης τα ίδια έλεγε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωνε τη Χώρα από τα μνημόνια, στα οποία την είχε βάλει η ΝΔ.

«Δεν ήταν μόνο τα δάνεια, ήταν και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε εθνικούς εργολάβους, σε εξοπλιστικά, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα πολλά που ζήσαμε τις δεκαετίες πριν την πτώχευση το 2009.»

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ανέφερε πως αποτελείται από προοδευτικές, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις που στοχεύουν:

  • στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας,
  • στην ενίσχυση του εισοδήματος για εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιούχους,
  • στη ρύθμιση του χρέους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής και 120 δόσεις,
  • στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας,
  • στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας,
  • στη συγκρότηση ενός ισχυρού δημοκρατικού κράτους δικαίου και αποτελεσματικού στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος,
  • στην ενίσχυση της νέας γενιάς.

«Εμείς δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε πολλά στους λίγους και ψίχουλα στους πολλούς. Δεν μπορεί να μιλάει για δημοσιονομική στενότητα όταν έχει μοιράσει πάνω από 9 δισ. σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορεί να φέρνει φοροαπαλλαγές για περιουσίες 800.000 ευρώ και να μη μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον ΕΦΚ στα καύσιμα.»

Σχετικά με την τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο  Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε πως όλοι οι δημοκράτες πολίτες θέλουν να αποκλειστούν οι καταδικασμένοι εγκληματίες, οι φασίστες από τη Βουλή.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση καθυστέρησε και έφερε μόλις πριν από 2 μήνες μία απρόσφορη και ατελέσφορη τροπολογία. Εμείς είχαμε αντιδράσει και προειδοποιήσει πως επρόκειτο για μια προβληματική και αναποτελεσματική διάταξη. Επιπλέον, είχαμε προτείνει να γίνει δεκτή η διάταξη που διαμόρφωσαν έγκριτοι συνταγματολόγοι. Η κυβέρνηση δεν μας άκουσε και τώρα αναγκάζεται σε τροποποιήσεις και αλλαγές. Σε υπαναχωρήσεις και εισαγωγή μιας νέας ρύθμισης στη Βουλή για να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη της. Βεβαίως, υπάρχουν και οι καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Τζανερρίκου, που καταγγέλλει προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και εξαγοράς.

Εμείς εξαρχής καταθέσαμε μια συγκεκριμένη πρόταση που περιελάμβανε τις ασφαλιστικές δικλείδες για τον αποκλεισμό αυτών των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων. Η κυβέρνηση δεν τη δέχτηκε. Μάλιστα, υποχωρήσαμε από την αρχική μας θέση, προκειμένου να υιοθετήσουμε και να έχουμε έναν κοινό τόπο στην πρόταση των έγκριτων συνταγματολόγων.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ