Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Προτεραιότητα η ενίσχυση και στήριξη του Ε.Σ.Υ.

-Τι συζήτησε με τους διοικητές, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό

“Η στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα αποτελέσουν προτεραιότητα για τη νέα τετραετία, όπως έχει ήδη εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…”.

Την ανωτέρω επισήμανση έκανε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την διάρκειά της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Αφενός ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη την νέα διοικήτρια κα Μαρία Μπαχού για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε δύναμη και καλή θητεία, επισημαίνοντας ότι θα βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο και θα το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, αφετέρου ενημερώθηκε από ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τα προβλήματα και τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου το Νοσοκομείο να τεθεί εκ νέου σε τροχιά ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας.

Το ‘παρών’ έδωσε και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρος Πολίτης και μαζί με την κα Μπαχού ενημέρωσαν ενδελεχώς τον κ. Νικολακόπουλο και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικού, τους οποίους και συνεχάρη ο βουλευτής για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια, εν καιρώ πανδημίας, και κράτησαν ζωντανό το Νοσοκομείο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Κίνητρα για τους γιατρούς

Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, παρά τις προσπάθειες ενίσχυσης των Νοσηλευτικών μονάδων, και ενώ είναι ικανοποιητικά τα στοιχεία σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στις θέσεις ιατρών και σε αυτή την κατεύθυνση θα δοθεί προτεραιότητα και μεγάλη βαρύτητα από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την θέσπιση κινήτρων ώστε να γίνει προσέλκυση γιατρών στα Νοσοκομεία της επαρχίας. Παράλληλα, όπως έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης, θα ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας.

Σημαντική, σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, είναι η προσπάθεια για την ενεργειακή αναβάθμιση της μονάδας, ενώ ο κ. Νικολακόπουλος εστίασε στην αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κτιριακή αναβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Ηλείος βουλευτής συναντήθηκε και με το Δίκτυο Μαιών και συνεχάρη τις μαίες για το σημαντικό έργο που επιτελούν, επεσήμανε ότι οι προσπάθειες στήριξης που έχουν γίνει έχουν αποδώσει καρπούς και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να στηρίζει την συγκεκριμένη δράση και γενικότερα το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ