Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαYouth Pass: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η χορήγησή του – Πώς και πότε...

Youth Pass: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η χορήγησή του – Πώς και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ οι νέοι

Χωρίς εισοδηματικό κριτήριο για δύο συνεχόμενα έτη, στο 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους, θα λαμβάνουν το περιβόητο voucher του  Youth Pass από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι νέοι: Έτσι, όλοι όσοι κλείνουν τα 18τους χρόνια ανεξαρτήτως περιουσιακής κατάστασης θα βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μετά από σχετική αίτηση, το ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να το ξοδέψουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ταξίδια ή για την… ενοικίαση οχημάτων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Χαρτζιλίκι» σε όλους τους νέους που ενηλικιώνονται θα μοιράζει εφεξής το Κράτος χωρίς εισοδηματικές διακρίσεις: Μάλιστα, ο κάθε δικαιούχος θα παίρνει το ποσό που του αναλογεί για δύο συνεχόμενα έτη. Όταν συμπληρώνει τα 18του και όταν διανύει και το 19ο έτος της ηλικίας του, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Ποια θα είναι η διαδικασία για το Youth Pass

Από τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, υιοθετείται το περιβόητο youth pass που είναι ένα «δώρο» του Κράτους, θα μπορούσε να πει κανείς, σε όσους «κλείνουν» τα 18τους έτη ή διανύουν τα 19. Η ενίσχυση θα είναι ετήσια, θα καταβάλλεται δηλαδή κάθε χρόνο σε όσους νέους βρίσκονται στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από την πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Το εκπτωτικό «κουπόνι» θα είναι 150 € και δικαιούχοι θα είναι νέοι που συμπληρώνουν 18ο έτος – 19ο έτος ηλικίας. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτηση κωδικών Taxisnet, ενώ το «κουπόνι» θα χρησιμοποιείται, σε:

 • Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα
 • Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)
 • Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής
 • Θέατρα – σινεμά – συναυλίες

Ο νέος κύκλος ενισχύσεων με «κουπόνια»

Από το φθινόπωρο, πάντως, μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο ενισχύσεων: Πέρα από το youth pass και το εκπτωτικό κουπόνι για αγορές σε super market (market pass) θα μπει εκ νέου στην ζωή μας, καθώς θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, αλλά μόνον για εκείνους που δεν υπέβαλλαν καθόλου αιτήσεις στον προηγούμενο κύκλο.

Όσοι είχαν υποβάλει αιτήσεις αλλά «κόπηκαν» θα ελεγχθούν από το σύστημα και αν έχουν μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία που τους καθιστά δικαιούχους του «νέου» market pass τότε θα ενημερωθούν σχετικά και θα το δουν «αυτόματα» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στο κινητό τους, ανάλογα με το τι είχαν επιλέξει στην πρώτη τους αίτηση.

 Τα ποσά που θα δοθούν για market pass

Το μέτρο θα πάρει παράταση για 3 μήνες ακόμη, δηλαδή ως τον Οκτώβριο, αλλά μετά το συγκεκριμένο διάστημα δεν αποκλείεται να επεκταθεί εκ νέου. Τα ποσά που χορηγούνται είναι τα εξής:

 • 22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
 • 32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
 • 32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
 • 42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
 • 42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
 • 52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
 • 62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
 • 72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Πού μπορεί να αξιοποιηθεί το market pass

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

 • Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

 enikonomia.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ