Τρίτη οι ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων από τον Ιούλιο

Στο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το πλαίσιο που θα ισχύσει για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες θέλουν το ποσό να είναι αυξημένο και παράλληλα τα εισοδηματικά κριτήρια να είναι διευρυμένα.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα και θα συνεχίσει τη στήριξη γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ολοκληρώθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα (15.00) από το οικονομικό επιτελείο.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οπως έγγραψε νωρίτερα το Euro2day.gr, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίδομα βενζίνης θα είναι υψηλότερο από τα 30 έως 50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass, χωρίς να αποκλείεται να ξεπεράσει τα 60 ευρώ για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Υψηλότερο θα είναι στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου οι τιμές είναι στα ύψη.

Παράλληλα, θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι καθώς αναμένεται το εισοδηματικό κριτήριο να ανέβει στις 45.000 ευρώ αντί 30.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ντίζελ κίνησης, η επιδότηση θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο, με αύξηση του ποσού πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ