Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΦωτιά στα νοικοκυριά: Πληθωρισμό μαμούθ ανακοίνωσε η Eurostat για την Ελλάδα

Φωτιά στα νοικοκυριά: Πληθωρισμό μαμούθ ανακοίνωσε η Eurostat για την Ελλάδα

Φωτιά πήραν οι τιμές και τον Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat με τον πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Μάιο να εκτοξεύεται στο 10,7%.

Αυτό που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία είναι πληθωρισμός 10,7% στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 9,1% σύμφωνα με την Eurostat ενώ η ΕΛΣΤΑΤ εκείνο τον μήνα – λόγω του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού – ανακοίνωνε πληθωρισμό 10,2%. Συνεπώς, λόγω του διαφορετικού τρόπου προσδιορισμού του πληθωρισμού δεν αποκλείεται το τελικό νούμερο που θα ανακοινώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή να αγγίζει ή να ξεπερνά το 11%.

Σε επίπεδο ευρωζώνης ο πληθωρισμός ήταν 8,1% τον Μάιο από 7,4% τον Απρίλιο.

Σπάει κάθε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης: Βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο

Βενζίνη με το σταγονόμετρο αναγκάζονται να βάζουν πλέον οι οδηγοί αφού η τιμή της αμόλυβδης σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
«Πριν βάζαμε και 20 και 30 ευρώ. Πλέον όχι. Ίσα ίσα η μετακίνηση», είπε οδηγός στο Open. Η αμόλυβδη έχει μετατραπεί σε είδος πολυτελείας. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε ένα μόλις 24ωρο η μέση πανελλαδική τιμή είχε αυξηθεί κατά ένα λεπτό από τα 2.267 ευρώ χθες στα 2.277 ευρώ σήμερα.

«Βάζουν τα απαραίτητα. Στις δουλειές αναγκαστικά όπως πάει. Και μετά βάζουν 10-20 ευρώ για να κινηθούν μέσα στην πόλη έτσι», είπε εργαζόμενη σε πρατήριο καυσίμων.

Θέμα χρόνου θεωρούν οι πρατηριούχοι την αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης πανελλαδικά στα 2,30 ευρώ.
«Με 2,30 ευρώ μέση τιμή Ελλάδας που σίγουρα θα φτάσει αν όχι αύριο τότε μεθαύριο είναι υπερβολικά ακριβό το καύσιμο», είπε στο Open ο Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Σήμερα, η μέση τιμή στην Αττική αγγίζει τα 2,352 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 2,242 ευρώ.
Πρωταθλήτρια παραμένει η περιοχή των Κυκλάδων με μέση τιμή στα 2,479 ευρώ το λίτρο, ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2,418 ευρώ το λίτρο αλλά και η Ευρυτανία με μέση τιμή τα 2,369 ευρώ το λίτρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ