Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Βήμα – βήμα η διαδικασία

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Ανοιξε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Από την υπηρεσία της ΑΑΔΕ μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε αίτηση για ένταξη στο  Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμίες για την υποβολή της αίτησης
Υποβολή αίτησης μέχρι τις 15.12.2021

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος  γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022

Βήμα – Βήμα η διαδικασία
Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Επιλέγω είδος καυσίμου
Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
Επιλέγω οικισμό
Συμπληρώνω τα τ.μ. της κατοικίας
Συμπληρώνω  τον IBAN στο myAADE
Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης από τους δικαιούχους, καθώς και για αγορές καυσόξυλων ή πέλλετ από δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ