Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομία«Νέκρα» στην αγορά: “Ανεμβολίαστοι θα λέτε και θα κλαίτε”, φώναζε πολίτης on...

«Νέκρα» στην αγορά: “Ανεμβολίαστοι θα λέτε και θα κλαίτε”, φώναζε πολίτης on air

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην εστίαση για τα νέα μέτρα διαχωρισμού των πολιτών και περιορισμού της ελευθερίας που αφορούν τους ανεμβολίαστους, καθώς όπως τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου οι νέοι περιορισμοί έχουν επιφέρει μείωση στους τζίρους, ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα από την κυβέρνηση για τις απώλειες.

Άδεια η αγορά μετά τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά, οι τζίροι των επιχειρήσεων εστίασης ήταν μειωμένοι κατά 30% με 50% το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, συγκριτικά με αμέσως προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Μια από τα ίδια και στα καταστήματα ρούχων! Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τηλεοπτικό σταθμό! Οι δημοσιογράφοι έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους ελεγχους παρά για την κατάντια της αγοράς!

Απόλυτη νέκρα, απειροελάχιστος κόσμος στο Περιστέρι, σε μια περιοχή που έσφυζε από καταναλωτές! Οι μαγαζάτορες κατονομάζουν αμήχανα τις πιθανές αιτίες της κατάρρευσης!

Ακόμα και τα καθίσματα στους εξωτερικούς χώρους των καφετεριών άδεια, καθώς οι ανεμβολίαστοι, που φαίνεται εκ των πραγμάτων πως αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της ενεργής κοινωνίας, αρνούνται να πληρώσουν ακριβότερα τον καφέ τους και τα ψώνια τους.

Ούτε όσοι περνούν τυχαία μπροστά από μαγαζιά δεν αγοράζουν: «Δεν έχουμε λεφτά, μας τα φάγανε», φωνάζει πολίτης από μακριά!

Η εστίαση στη μέση απο κυβέρνηση και ανεμβολίαστους

«Η εστίαση είναι στην μέση, ανάμεσα σε κυβέρνηση- εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ εμείς το τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτήν την στιγμή δημιουργούνται προβλήματα οικονομικά», αναφέρει από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών εστίασης, Γιάννης Δαβερώνης.

Όπως σημείωσε, «η εστίαση λειτουργεί με πολύ λιγότερο πελατολόγιο, ενώ οι υποχρεώσεις είναι στο 100%. Ο καιρός χαλάει και οι εξωτερικοί χώροι ουσιαστικά έχουν αχρηστευθεί και οι πελάτες μας έχουν περιοριστεί στο 60%».

Ο κ. Δαβερώνης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ανεμβολίαστοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην εστίαση. Σε κεντρικό μαγαζί στην Αθήνα, την ημέρα που ξεκίνησαν τα μέτρα, από τους 150 πελάτες που μπήκαν, μόνο οι 2 πήγαν με rapid test».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ