Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΌλες οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις που παίρνουν παράταση

Όλες οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις που παίρνουν παράταση

Το πρώτο “πακέτο” αφορά στις δόσεις των ενεργών ασφαλιστικών ρυθμίσεων των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων- εργοδοτών.

Οι δόσεις που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2021, μπορούν να εξοφληθούν έως τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η εν λόγω εγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων που στόχο έχουν την ελάφρυνση των τρεχουσών υποχρεώσεων όσων επιχειρήσεων έχουν πληγεί από την κορονο – κρίση.

Το δεύτερο “πακέτο” αφορά τα χρεωστικά υπόλοιπα από την εκκαθάριση όλων  των εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών (σ.σ.πληττόμενων και μη) με παράλληλη απασχόληση για το έτος 2020, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr  αναμένεται να αναρτηθούν στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Όσον αφορά την προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης (επί συνόλου 6) των εν λόγω υπολοίπων θα λήξει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός α’ δεκαημέρου του Αυγούστου 2021.

Οι υπόλοιπες 5 δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022.

Το τρίτο “πακέτο” αφορά τα χρεωστικά υπόλοιπα από την εκκαθάριση των ελευθέρων επαγγελματιών για τις εισφορές του 2019 αναμένεται, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη των ταμείων στο Capital.gr, να αναρτηθούν περί τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου.

Η 1η (επί συνόλου 5) δόση θα πρέπει να πληρωθεί εντός του α΄δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου 2021. Οι άλλες 4 δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν στο διάστημα Οκτωβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022.

Τα τρία αυτά “πακέτα” υπό παράταση εισφορών, τα οποία δεν αφορούν μόνο τους πληττόμενους επιχειρηματίες ( σσ μηνιαία παράταση δόσεων ρυθμίσεων) “τρέχουν”, την ίδια ώρα που είναι ανοιχτό των “μέτωπο” της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης -θεσμών για τη θέσπιση μίας ρύθμισης (60 δόσεων, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο) για τα ασφαλιστικά χρέη μόνο των πληττόμενων επιχειρηματιών της πανδημίας και συγκεκριμένα της περιόδου Μαρτίου 2020-Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται πως τα ασφαλιστικά χρέη των κλειστών και πληττόμενων επιχειρηματιών (εργοδοτών και επαγγελματιών) από το πρώτο lock down, παραμένουν, βάσει διάταξης που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, σε αναστολή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Από εκεί και πέρα και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2022, μπορούν οι κλειστοί και πληττόμενοι (κατά το πρώτο lock down) επιχειρηματίες να εξοφλήσουν τις οφειλές αυτές είτε σε έως 24 άτοκες δόσεις ή σε 25 -48 έντοκες δόσεις.

ΠΗΓΗ: capital.gr του Δημήτρη Κατσαγάνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ