Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΤαμείο Εγγυήσεων: Δάνεια σε αγρότες και μεταποίηση έως και 200.000 ευρώ

Ταμείο Εγγυήσεων: Δάνεια σε αγρότες και μεταποίηση έως και 200.000 ευρώ

Το εν λόγω ποσό θα μπορεί να δοθεί χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις

Τη δυνατότητα στις γεωργικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, να λάβουν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης ύψους έως 200.000 ευρώ δίνει το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το εν λόγω ποσό θα μπορεί να δοθεί χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις και με σημαντική απλοποίηση στη διαδικασία χορήγησης, καθώς οι ωφελούμενοι δεν απαιτείται να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, ούτε να προσκομίσουν απολογιστικά αποδεικτικά στοιχεία δαπανών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «τα δάνεια αυτά παρέχονται με στήριξη από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 συμμετέχει με πόρους ύψους 80 εκατ. ευρώ και επτά ελληνικές τράπεζες με 400 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 480 εκατ. ευρώ, λειτουργεί με διαχειριστή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων».

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση από το Ταμείο υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ