Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΔεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων ακόμα και στα δασικά

Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων ακόμα και στα δασικά

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  Γιάννης Οικονόμου:

Το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, κυριάρχησε στη συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά,  που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους προβλήματα των πολιτών, όπως αυτά έχουν εκφραστεί  από τις αυτοδιοικητικές αρχές, που μεταξύ άλλων σχετίζονταν με την απόδοση των αγροτικών επιδοτήσεων, τη χρήση γης και τους δασωμένους αγρούς, τα όρια των οικισμών, τη χωροθέτηση δημοτικών υποδομών και τις πρώην δασικές εκτάσεις που στερούνται διοικητικών πράξεων, συμφωνήσαμε όλοι για την αναγκαιότητα κατάρτισης και άμεσης και αποτελεσματικής ανάρτησης των δασικών χαρτών, καθώς αποτελεί υποχρέωση προς την Ε.Ε., αλλά και βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τόνισε ο κ. Οικονόμου, για να προσθέσει πως: Bασικό μέλημα της Κυβέρνησης αποτελεί η προστασία του δάσους σε συνδυασμό με τον σεβασμό στην ιδιοκτησία, την περιουσία αλλά και την εργασία των ανθρώπων που είναι συνδεδεμένοι με τη γη μέσω ενός ξεκάθαρου σχεδίου.

Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, με τη σειρά μας αναφορικά με τις ενισχύσεις που λαμβάνουν οι παραγωγοί, πως μέχρι την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων κανείς παραγωγός δεν θα κινδυνέψει να χάσει ούτε ένα ευρώ από τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι επιλέξιμες εκτάσεις του ακόμα και αν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονται ως δασικές. Ταυτόχρονα, στη διαδικασία διόρθωσης των αναρτήσεων θα ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία των επιλέξιμων εκτάσεων από τα μητρώα του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών να μην αντιμετωπίζει κίνδυνο απώλειας εισοδήματος από τις επιδοτήσεις και στην επόμενη φάση.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς περιέγραψε αναλυτικά τον οδικό χάρτη των κινήσεων και τα βήματα που απαιτούνται, έτσι ώστε οι πολίτες με μικρότερη γραφειοκρατία και εμπλοκή αλλά και με πολύ μικρότερο κόστος, το τέλος άσκησης αντιρρήσεων θα μειωθεί κατά 50%, να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και διορθώσεων χωρίς να κινδυνεύει ο χαρακτήρας της ιδιοκτησία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ