Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚορωνοενισχύσεις: Στην αναµονή αιτήµατα 50 εκατ. ευρώ για µέλι, χοιροτροφία, λεβάντα, µαζί...

Κορωνοενισχύσεις: Στην αναµονή αιτήµατα 50 εκατ. ευρώ για µέλι, χοιροτροφία, λεβάντα, µαζί µε τα παλιά για πατάτα και καρπούζι

Την υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών αναμένει το ΥΠΑΑΤ για να οριστεί το τελικό ύψος των κορωνοενισχύσεων, που πρόκειται να χορηγηθούν σε χοιροτροφία (περιλαμβάνει και τους μαύρους χοίρους), καλλιέργεια λεβάντας και μελισσοκομία.

Αν και σύμφωνα με πηγή από τη Βάθη το αιτούμενο κονδύλι φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, η ίδια πηγή σημείωσε ότι το τελικό ποσό αναμένεται να είναι «ψαλιδισμένο» μετά από παρέμβαση του υπ. Οικονομικών.

Το εν λόγω «πακέτο», που θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, θα πρέπει να λάβει και την τυπική έγκριση της ΕΕ για να προχωρήσει η πληρωμή. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση για τη φθινοπωρινή πατάτα, το όψιμο καρπούζι και την ντομάτα θερμοκηπίου εκτός Κρήτης, το ΦΕΚ της οποίας εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες, πηγές του ΥΠΑΑΤ απέδωσαν την καθυστέρηση σε λάθος χειρισμό που έγινε από στέλεχος του συναρμόδιου υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχεται τελικά σε περίπου 24 εκατ. ευρώ.

πηγη: ypaithros.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ