Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΤο Πάσχα επισπεύδει τις πληρωμές των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Το Πάσχα επισπεύδει τις πληρωμές των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Νωρίτερα θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Λόγω του ότι η Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου θεωρείται ημιαργία, οι δικαιούχοι θα πληρωθούν την Μεγάλη Πέμπτη.

Ειδικότερα ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει το επίδομα γέννησης, το Επίδομα Ενοικίου, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (π. ΚΕΑ), τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Επίδομα Ομογενών, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982” την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021.

Αναλυτικότερα πληρώνονται:

-Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα περίπου 169.720 δικαιούχοι
-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα περίπου 269.948 δικαιούχοι
-Επίδομα Στέγασης περίπου 271.644 δικαιούχοι
-Επίδομα Γέννησης περίπου 12.529 δικαιούχοι
-Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων περίπου 35.203 δικαιούχοι (εκ των οποίων) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων 14.821 δικαιούχοι
-Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής περίπου 903 δικαιούχοι
-Επίδομα Ομογενών Προσφύγων περίπου 6.777 δικαιούχοι

Επίδομα ενοικίου – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Στις 29 Απριλίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενώ στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού έχει παραταθεί αυτοδίκαια για τρεις μήνες η καταβολή του Επιδόματος Στέγασης. Ειδικότερα παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να υποβληθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Για την επεξεργασία των αιτήσεων πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι. Επίσης τα δικαιολογητικά που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αναζητούνται υπηρεσιακά και δεν χρειάζεται δική σας ενέργεια, εκτός αν τα έχετε ήδη στην κατοχή σας και τα προσκομίσετε οικειοθελώς.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ